Προβλήματα στο Γάμο

Προβλήματα στο Γάμο κατάθλιψη ανορεξία γονέων δυσκολίες διάσχιση συνεδρίες χαμηλή ψυχολογία ψυχοθεραπείας φαντασιώσεις φοβίες φόβος ψυχολόγος διάχυτη άγχος αυτοεκτίμηση ψυχολόγοι αναλυτική ψυχοθεραπεία Ακρόπολη γνωσιακή προβλήματα εγκατάλειψη βουλιμία Αθήνα ψυχοθεραπευτής συναισθήματα κέντρο ραντεβού συμβουλευτική πανικού μετρό αυτοπραγμάτωση αναπτυξιακή διαταραχή σχέσεις κρίσεις ψυχοθεραπεύτρια αυτογνωσία νευρική προσέγγιση συμπεριφοράς κενό θανάτου

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/04/marriage-problems-res.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Πολλές φορές η αγάπη δεν φτάνει για να κρατήσει μια σχέση, αλλά ούτε και τα υποστηρικτικά συναισθήματα όπως η οικειότητα, η αποδοχή και η υποστήριξη, ενώ η σεξουαλική επαφή είτε παύει να υπάρχει, είτε πρόσκαιρα ενώνει το ζευγάρι.

προβλήματα στο γάμο

Τί έχει συμβεί τελικά μεταξύ δύο ανθρώπων που αποφάσισαν με αγάπη να πορευτούν μαζί στη ζωή και τώρα έχουν κηρύξει πόλεμο;

Yπάρχουν κάποιοι παράμεροι που μπορεί να ταράξουν τα νερά σε μια σχέση και είναι οι εξής:

  • αποθαρρυντικές διαψεύσεις,
  • ακραίες παρερμηνείες,
  • αδύνατη επικοινωνία,
  • λανθασμένος καταλογισμός ευθυνών και
  • χαμηλή ανεκτικότητα στην καθημερινή φθορά της σχέσης

Στην αρχή της σχέσης επικρατούν τέτοια συναισθήματα που δημιουργούν μια παροδική σύγχυση της προσοχής, μια απομάκρυνση από τη ρεαλιστική αξιολόγηση και αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όλα μοιάζουν μαγευτικά – και ίσως αυτή είναι μια διαδικασία της φύσης ώστε να επιτυγχάνεται και η διαιώνιση του είδους.

Η παγίδα είναι ότι πολλοί μένουν στην αρχική εικόνα για το πώς θα είναι η σχέση. Στην πορεία όμως, η σχέση και ο σύντροφος απομυθοποιούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία. Ένα άλλο σφάλμα είναι ότι κάθε σύντροφος αντιλαμβάνεται τον άλλον με βάση τις δικές του πεποιθήσεις, κανόνες, υποθέσεις  και συνήθειες, που εξαρτώνται από το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει.

Στο γάμο υπάρχει ένα άτυπο συμβόλαιο, στο οποίο κάθε σύντροφος φέρει τις προσδοκίες του. Όμως οι προσδοκίες και οι κανόνες του ενός, ενδέχεται να αγνοούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου.

Το βασικότερο πρόβλημα στους γάμους δεν είναι λοιπόν τόσο οι πράξεις, αλλά οι παραβιασμένοι κανόνες και η απογοήτευση των προσδοκιών. Η πραγματική αιτία των τσακωμών είναι η διάσταση των προσδοκιών των δύο συντρόφων και όχι τα ελαττώματα ή η προσωπικότητα τους.

Η αλληλοκατηγορία μεταξύ των συντρόφων δείχνει ότι ο γάμος τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και η αναζήτηση στρατηγικών αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η διέξοδος.

Η απιστία για τον σύντροφο που την κάνει, αποτελεί μια συμπεριφορά που παλινδρομεί σε μια κατάσταση πριν από το γάμο ενώ για τον σύντροφό του είναι μια εξαπάτηση της αμοιβαίας δέσμευσής τους.

Κάποιες λοιπόν πεποιθήσεις που φέρουμε, σε συνδυασμό και με την κακή επικοινωνία, την αλληλοκατηγορία και την μη συνειδητοποίηση της εξέλιξης και της πορείας μιας σχέσης, μπορούν να ταράξουν τα νερά και τελικά να δημιουργήσουν δύο στρατόπεδα θυμίζοντας καταστάσεις “Κράμερ εναντίον Κράμερ”.

Προβλήματα στο Γάμο συναισθήματα άγχος ψυχολόγοι αναλυτική φόβος ψυχοθεραπεία συνεδρίες αυτογνωσία σχέσεις πανικού γονέων μετρό προσέγγιση δυσκολίες ψυχοθεραπεύτρια ψυχολογία βουλιμία αυτοπραγμάτωση ανορεξία κρίσεις ραντεβού χαμηλή ψυχοθεραπευτής κενό ψυχολόγος εγκατάλειψη φαντασιώσεις ψυχοθεραπείας διάσχιση κατάθλιψη νευρική φοβίες αναπτυξιακή συμβουλευτική γνωσιακή Ακρόπολη θανάτου διάχυτη αυτοεκτίμηση διαταραχή συμπεριφοράς προβλήματα κέντρο ΑθήναΠροβλήματα στο Γάμο φαντασιώσεις ψυχοθεραπεία διαταραχή αναπτυξιακή ψυχοθεραπευτής κατάθλιψη ψυχολόγοι φοβίες βουλιμία Ακρόπολη κέντρο αυτοεκτίμηση ανορεξία διάσχιση νευρική προσέγγιση συνεδρίες συμβουλευτική γονέων διάχυτη ψυχολογία προβλήματα συμπεριφοράς αυτογνωσία άγχος μετρό ψυχοθεραπεύτρια γνωσιακή κρίσεις χαμηλή πανικού συναισθήματα φόβος ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση αναλυτική εγκατάλειψη θανάτου Αθήνα σχέσεις ψυχολόγος κενό δυσκολίες ραντεβού Προβλήματα στο Γάμο μετρό γνωσιακή ψυχολόγος συναισθήματα βουλιμία σχέσεις πανικού κρίσεις άγχος αυτοπραγμάτωση αυτογνωσία ανορεξία ραντεβού γονέων φοβίες διάσχιση φόβος αναλυτική προσέγγιση ψυχολόγοι συνεδρίες κατάθλιψη Ακρόπολη ψυχοθεραπεύτρια συμπεριφοράς φαντασιώσεις κέντρο διαταραχή αυτοεκτίμηση αναπτυξιακή προβλήματα θανάτου ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας Αθήνα ψυχολογία συμβουλευτική νευρική δυσκολίες ψυχοθεραπεία κενό διάχυτη εγκατάλειψη χαμηλή Προβλήματα στο Γάμο αυτοπραγμάτωση διάχυτη προβλήματα ψυχολόγοι Αθήνα ψυχολογία φόβος εγκατάλειψη φοβίες ψυχοθεραπεύτρια κενό άγχος χαμηλή διαταραχή γονέων συναισθήματα αναπτυξιακή κέντρο ανορεξία κρίσεις αναλυτική σχέσεις νευρική ραντεβού γνωσιακή ψυχολόγος διάσχιση ψυχοθεραπείας συνεδρίες Ακρόπολη θανάτου προσέγγιση δυσκολίες συμβουλευτική ψυχοθεραπεία αυτοεκτίμηση αυτογνωσία μετρό φαντασιώσεις ψυχοθεραπευτής βουλιμία συμπεριφοράς κατάθλιψη πανικού

Τίτλος: Προβλήματα στο Γάμο
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-02-15 00:20:58
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar