Προβλήματα στο Γάμο

Προβλήματα στο Γάμο φόβος διάσχιση αυτοεκτίμηση ψυχολόγοι πανικού εγκατάλειψη Αθήνα αυτοπραγμάτωση μετρό κατάθλιψη βουλιμία αναπτυξιακή ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπεία ραντεβού αναλυτική ανορεξία ψυχοθεραπευτής ψυχολογία ψυχοθεραπείας συναισθήματα διάχυτη νευρική δυσκολίες κέντρο Ακρόπολη διαταραχή χαμηλή συμβουλευτική κενό συμπεριφοράς συνεδρίες αυτογνωσία σχέσεις γνωσιακή κρίσεις θανάτου ψυχολόγος άγχος φαντασιώσεις γονέων προσέγγιση προβλήματα φοβίες

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/04/marriage-problems-res.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Πολλές φορές η αγάπη δεν φτάνει για να κρατήσει μια σχέση, αλλά ούτε και τα υποστηρικτικά συναισθήματα όπως η οικειότητα, η αποδοχή και η υποστήριξη, ενώ η σεξουαλική επαφή είτε παύει να υπάρχει, είτε πρόσκαιρα ενώνει το ζευγάρι.

προβλήματα στο γάμο

Τί έχει συμβεί τελικά μεταξύ δύο ανθρώπων που αποφάσισαν με αγάπη να πορευτούν μαζί στη ζωή και τώρα έχουν κηρύξει πόλεμο;

Yπάρχουν κάποιοι παράμεροι που μπορεί να ταράξουν τα νερά σε μια σχέση και είναι οι εξής:

  • αποθαρρυντικές διαψεύσεις,
  • ακραίες παρερμηνείες,
  • αδύνατη επικοινωνία,
  • λανθασμένος καταλογισμός ευθυνών και
  • χαμηλή ανεκτικότητα στην καθημερινή φθορά της σχέσης

Στην αρχή της σχέσης επικρατούν τέτοια συναισθήματα που δημιουργούν μια παροδική σύγχυση της προσοχής, μια απομάκρυνση από τη ρεαλιστική αξιολόγηση και αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όλα μοιάζουν μαγευτικά – και ίσως αυτή είναι μια διαδικασία της φύσης ώστε να επιτυγχάνεται και η διαιώνιση του είδους.

Η παγίδα είναι ότι πολλοί μένουν στην αρχική εικόνα για το πώς θα είναι η σχέση. Στην πορεία όμως, η σχέση και ο σύντροφος απομυθοποιούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία. Ένα άλλο σφάλμα είναι ότι κάθε σύντροφος αντιλαμβάνεται τον άλλον με βάση τις δικές του πεποιθήσεις, κανόνες, υποθέσεις  και συνήθειες, που εξαρτώνται από το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει.

Στο γάμο υπάρχει ένα άτυπο συμβόλαιο, στο οποίο κάθε σύντροφος φέρει τις προσδοκίες του. Όμως οι προσδοκίες και οι κανόνες του ενός, ενδέχεται να αγνοούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου.

Το βασικότερο πρόβλημα στους γάμους δεν είναι λοιπόν τόσο οι πράξεις, αλλά οι παραβιασμένοι κανόνες και η απογοήτευση των προσδοκιών. Η πραγματική αιτία των τσακωμών είναι η διάσταση των προσδοκιών των δύο συντρόφων και όχι τα ελαττώματα ή η προσωπικότητα τους.

Η αλληλοκατηγορία μεταξύ των συντρόφων δείχνει ότι ο γάμος τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και η αναζήτηση στρατηγικών αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η διέξοδος.

Η απιστία για τον σύντροφο που την κάνει, αποτελεί μια συμπεριφορά που παλινδρομεί σε μια κατάσταση πριν από το γάμο ενώ για τον σύντροφό του είναι μια εξαπάτηση της αμοιβαίας δέσμευσής τους.

Κάποιες λοιπόν πεποιθήσεις που φέρουμε, σε συνδυασμό και με την κακή επικοινωνία, την αλληλοκατηγορία και την μη συνειδητοποίηση της εξέλιξης και της πορείας μιας σχέσης, μπορούν να ταράξουν τα νερά και τελικά να δημιουργήσουν δύο στρατόπεδα θυμίζοντας καταστάσεις “Κράμερ εναντίον Κράμερ”.

Προβλήματα στο Γάμο κέντρο πανικού χαμηλή αναπτυξιακή δυσκολίες Αθήνα ψυχολόγοι κατάθλιψη ψυχολόγος διαταραχή εγκατάλειψη ανορεξία Ακρόπολη άγχος φόβος θανάτου αυτοπραγμάτωση αυτογνωσία διάχυτη συμβουλευτική μετρό ψυχολογία ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπευτής φαντασιώσεις συνεδρίες ραντεβού κενό σχέσεις προβλήματα αυτοεκτίμηση διάσχιση ψυχοθεραπεύτρια συναισθήματα κρίσεις γονέων ψυχοθεραπείας βουλιμία συμπεριφοράς φοβίες αναλυτική προσέγγιση νευρική γνωσιακήΠροβλήματα στο Γάμο σχέσεις συμβουλευτική διάχυτη μετρό προσέγγιση κρίσεις φοβίες αυτογνωσία ψυχολόγοι αυτοεκτίμηση αυτοπραγμάτωση διάσχιση χαμηλή κενό συναισθήματα ψυχοθεραπευτής κατάθλιψη φόβος αναλυτική Αθήνα άγχος αναπτυξιακή εγκατάλειψη ανορεξία δυσκολίες ψυχοθεραπεία θανάτου φαντασιώσεις ψυχοθεραπείας διαταραχή ψυχολογία Ακρόπολη ραντεβού πανικού βουλιμία ψυχοθεραπεύτρια συνεδρίες προβλήματα κέντρο ψυχολόγος γονέων συμπεριφοράς γνωσιακή νευρική Προβλήματα στο Γάμο Αθήνα νευρική γνωσιακή συνεδρίες διαταραχή αναπτυξιακή ανορεξία βουλιμία γονέων ψυχοθεραπεία κατάθλιψη ψυχολόγος μετρό προσέγγιση χαμηλή αυτογνωσία προβλήματα αυτοεκτίμηση αυτοπραγμάτωση κέντρο ψυχοθεραπευτής διάχυτη αναλυτική Ακρόπολη κρίσεις φαντασιώσεις διάσχιση πανικού ψυχοθεραπείας άγχος ψυχολογία σχέσεις εγκατάλειψη ραντεβού συμβουλευτική κενό θανάτου δυσκολίες ψυχολόγοι φοβίες συμπεριφοράς συναισθήματα φόβος ψυχοθεραπεύτρια Προβλήματα στο Γάμο ραντεβού πανικού διάχυτη προβλήματα Ακρόπολη ψυχοθεραπευτής φοβίες ψυχοθεραπεία δυσκολίες ψυχοθεραπείας βουλιμία αναπτυξιακή κέντρο ψυχολογία συναισθήματα γνωσιακή ψυχολόγος συμπεριφοράς συμβουλευτική αυτοεκτίμηση σχέσεις συνεδρίες φόβος κρίσεις μετρό φαντασιώσεις κενό διαταραχή χαμηλή εγκατάλειψη θανάτου κατάθλιψη ανορεξία αυτοπραγμάτωση αναλυτική νευρική αυτογνωσία διάσχιση ψυχολόγοι άγχος γονέων Αθήνα ψυχοθεραπεύτρια προσέγγιση

Τίτλος: Προβλήματα στο Γάμο
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-05-17 01:20:02
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar