Προβλήματα στο Γάμο

Προβλήματα φόβος αναλυτική γονέων προβλήματα Ακρόπολη αυτοπραγμάτωση φαντασιώσεις βουλιμία ανορεξία θανάτου χαμηλή αναπτυξιακή συμβουλευτική προσέγγιση εγκατάλειψη κέντρο κατάθλιψη νευρική ραντεβού αυτοεκτίμηση συνεδρίες φοβίες κρίσεις συναισθήματα διάχυτη ψυχοθεραπευτής κενό πανικού άγχος συμπεριφοράς μετρό αυτογνωσία ψυχοθεραπεία διαταραχή διάσχιση γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι σχέσεις ψυχοθεραπείας ψυχολόγος Αθήνα ψυχολογία δυσκολίες

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/04/marriage-problems-res.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Πολλές φορές η αγάπη δεν φτάνει για να κρατήσει μια σχέση, αλλά ούτε και τα υποστηρικτικά συναισθήματα όπως η οικειότητα, η αποδοχή και η υποστήριξη, ενώ η σεξουαλική επαφή είτε παύει να υπάρχει, είτε πρόσκαιρα ενώνει το ζευγάρι.

προβλήματα στο γάμο

Τί έχει συμβεί τελικά μεταξύ δύο ανθρώπων που αποφάσισαν με αγάπη να πορευτούν μαζί στη ζωή και τώρα έχουν κηρύξει πόλεμο;

Yπάρχουν κάποιοι παράμεροι που μπορεί να ταράξουν τα νερά σε μια σχέση και είναι οι εξής:

  • αποθαρρυντικές διαψεύσεις,
  • ακραίες παρερμηνείες,
  • αδύνατη επικοινωνία,
  • λανθασμένος καταλογισμός ευθυνών και
  • χαμηλή ανεκτικότητα στην καθημερινή φθορά της σχέσης

Στην αρχή της σχέσης επικρατούν τέτοια συναισθήματα που δημιουργούν μια παροδική σύγχυση της προσοχής, μια απομάκρυνση από τη ρεαλιστική αξιολόγηση και αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όλα μοιάζουν μαγευτικά – και ίσως αυτή είναι μια διαδικασία της φύσης ώστε να επιτυγχάνεται και η διαιώνιση του είδους.

Η παγίδα είναι ότι πολλοί μένουν στην αρχική εικόνα για το πώς θα είναι η σχέση. Στην πορεία όμως, η σχέση και ο σύντροφος απομυθοποιούνται, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία. Ένα άλλο σφάλμα είναι ότι κάθε σύντροφος αντιλαμβάνεται τον άλλον με βάση τις δικές του πεποιθήσεις, κανόνες, υποθέσεις  και συνήθειες, που εξαρτώνται από το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει.

Στο γάμο υπάρχει ένα άτυπο συμβόλαιο, στο οποίο κάθε σύντροφος φέρει τις προσδοκίες του. Όμως οι προσδοκίες και οι κανόνες του ενός, ενδέχεται να αγνοούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου.

Το βασικότερο πρόβλημα στους γάμους δεν είναι λοιπόν τόσο οι πράξεις, αλλά οι παραβιασμένοι κανόνες και η απογοήτευση των προσδοκιών. Η πραγματική αιτία των τσακωμών είναι η διάσταση των προσδοκιών των δύο συντρόφων και όχι τα ελαττώματα ή η προσωπικότητα τους.

Η αλληλοκατηγορία μεταξύ των συντρόφων δείχνει ότι ο γάμος τους αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και η αναζήτηση στρατηγικών αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η διέξοδος.

Η απιστία για τον σύντροφο που την κάνει, αποτελεί μια συμπεριφορά που παλινδρομεί σε μια κατάσταση πριν από το γάμο ενώ για τον σύντροφό του είναι μια εξαπάτηση της αμοιβαίας δέσμευσής τους.

Κάποιες λοιπόν πεποιθήσεις που φέρουμε, σε συνδυασμό και με την κακή επικοινωνία, την αλληλοκατηγορία και την μη συνειδητοποίηση της εξέλιξης και της πορείας μιας σχέσης, μπορούν να ταράξουν τα νερά και τελικά να δημιουργήσουν δύο στρατόπεδα θυμίζοντας καταστάσεις “Κράμερ εναντίον Κράμερ”.

Προβλήματα βουλιμία ψυχολογία φοβίες άγχος αναλυτική αυτοπραγμάτωση προβλήματα φόβος συμπεριφοράς Ακρόπολη ψυχολόγοι αυτοεκτίμηση μετρό δυσκολίες ψυχοθεραπευτής ανορεξία Αθήνα σχέσεις εγκατάλειψη αναπτυξιακή κέντρο ψυχοθεραπεύτρια ραντεβού κατάθλιψη διάσχιση νευρική γνωσιακή ψυχοθεραπείας θανάτου κενό συνεδρίες ψυχοθεραπεία χαμηλή προσέγγιση ψυχολόγος γονέων διάχυτη πανικού αυτογνωσία φαντασιώσεις κρίσεις διαταραχή συμβουλευτική συναισθήματαΠροβλήματα συμβουλευτική κατάθλιψη αναλυτική φαντασιώσεις ψυχοθεραπείας προσέγγιση αναπτυξιακή φόβος γνωσιακή κρίσεις προβλήματα ψυχοθεραπευτής αυτογνωσία ψυχοθεραπεύτρια μετρό σχέσεις διάσχιση Αθήνα ραντεβού διάχυτη γονέων πανικού Ακρόπολη νευρική δυσκολίες εγκατάλειψη συναισθήματα χαμηλή ψυχολογία κέντρο θανάτου ψυχολόγος άγχος ψυχοθεραπεία βουλιμία αυτοεκτίμηση διαταραχή αυτοπραγμάτωση κενό ψυχολόγοι φοβίες συμπεριφοράς ανορεξία συνεδρίες Προβλήματα διάχυτη γονέων αυτογνωσία κατάθλιψη συνεδρίες συμβουλευτική αυτοεκτίμηση δυσκολίες ραντεβού κέντρο θανάτου αναλυτική συμπεριφοράς πανικού ψυχοθεραπεύτρια κενό αναπτυξιακή κρίσεις ψυχοθεραπευτής Αθήνα εγκατάλειψη ανορεξία ψυχολόγοι γνωσιακή αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπεία νευρική φόβος φοβίες μετρό ψυχολογία φαντασιώσεις χαμηλή άγχος διάσχιση διαταραχή Ακρόπολη ψυχολόγος σχέσεις βουλιμία ψυχοθεραπείας προσέγγιση προβλήματα συναισθήματα Προβλήματα διάσχιση πανικού συμπεριφοράς άγχος διάχυτη αυτοεκτίμηση θανάτου αυτογνωσία ψυχολόγος συμβουλευτική κέντρο ψυχοθεραπευτής αναλυτική δυσκολίες αυτοπραγμάτωση Αθήνα γνωσιακή φαντασιώσεις εγκατάλειψη φοβίες Ακρόπολη χαμηλή ψυχοθεραπείας κρίσεις προσέγγιση γονέων αναπτυξιακή συνεδρίες ραντεβού νευρική διαταραχή σχέσεις ψυχολογία βουλιμία προβλήματα ψυχολόγοι κατάθλιψη μετρό ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία φόβος συναισθήματα κενό

Τίτλος: Προβλήματα στο Γάμο
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2021-03-23 21:01:06