Ομάδα Ψυχοθεραπείας Προσωπικής Ανάπτυξης (Group Therapy) ψυχολόγος Αθήνα ψυχολόγοι άγχος κρίσεις πανικού φοβίες σχέσεις χαμηλή αυτοεκτίμηση κατάθλιψη δυσκολίες νευρική ανορεξία βουλιμία φόβος θανάτου διάσχιση διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή φαντασιώσεις κενό εγκατάλειψη συναισθήματα προβλήματα συμπεριφοράς ψυχοθεραπεία ψυχολογία μετρό Ακρόπολη ραντεβού ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική γονέων γνωσιακή αναλυτική προσέγγιση αυτογνωσία αυτοπραγμάτωση συνεδρίες κέντρο ψυχοθεραπείας

Ομάδα Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Group Therapy)

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2015/10/group-therapy-nov15-fi.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ]

H ψυχοθεραπευτική ομάδα αυτογνωσίας λειτουργεί με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη του ατόμου. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 90 λεπτά με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα, σε σταθερή ημέρα και ώρα. Αποτελεί μια ανοιχτή ομάδα, δηλαδή μπορεί να γίνει είσοδος νέου μέλους οποιαδήποτε στιγμή, αφού ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη. 

Γιατί να επιλέξω την ομαδική θεραπεία;

  • Η Ομαδική Θεραπεία μας δίνει την δυνατότητα να λάβουμε υποστήριξη και να νιώσουμε λιγότερο μόνοι.
  • Μπορούμε να μάθουμε πώς μας βλέπουν οι άλλοι, με ποιον τρόπο συσχετιζόμαστε, και συνεπώς να δούμε τον εαυτό μας από μια διαφορετική οπτική.
  • Ο ασφαλής χώρος της ομάδας και το υποστηρικτικό πλαίσιο μας δίνει την δυνατότητα να αναθεωρήσουμε την συμπεριφορά μας στις διαπροσωπικές σχέσεις, να μοιραστούμε προσωπικά μας προβλήματα, αλλά και να μιλήσουμε για θέματα που αλλού διστάζουμε.
  • Μπορούμε να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο τα υπόλοιπα μέλη αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας.
  • Στην θεραπευτική ομάδα ο θεραπευτής αποκτά μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για μας αφού έχει την δυνατότητα να δει πως συσχετιζόμαστε με άλλους.
  • Αναπτύσσουμε και εξελίσσουμε τις κοινωνικές μας δεξιότητες.
  • Έχει χαμηλότερο κόστος.

Eίναι η ομάδα ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας;

Eνα από τα στοιχεία που κάνουν την ομάδα πραγματική είναι το γεγονός ότι εξαλείφει τα κοινωνικά, σεξουαλικά και εξουσιαστικά παιχνίδια, τα μέλη της ζουν μαζί καθοριστικές εμπειρίες ζωής, αποβάλλουν τα προσωπεία που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και πασχίζουν να είναι ειλικρινή το ένα με το άλλο. Ένα μέλος μιας ομάδας δήλωσε κάποτε: «Για πάρα πολύ καιρό πίστευα ότι η ομάδα ήταν ένα φυσικό μέρος για τεχνητές εμπειρίες. Πέρασε πολύς καιρός ώσπου να συνειδητοποιήσω το αντίθετο, ότι είναι ένα τεχνητό μέρος για φυσικές εμπειρίες.»

I. Yalom, Θεωρία και Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Πληροφορίες

Η συνεδρία πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη σε απογευματινή/βραδινή ώρα, με κόστος 70 ευρώ/μήνα.

Προηγείται συνέντευξη, ώστε κάθε υποψήφιο μέλος να ενημερωθεί για την διαδικασία ένταξης στη θεραπευτική ομάδα.

Για να δήλωση συμμετοχής παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Συντονιστές της Ομάδας είναι η Έλενα Λεβεντάκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και ο ιατρός Αντώνης Λυμνιούδης, Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική και Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Πληροφορίες και Οδηγίες για τη Συμμετοχή στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Πληροφορίες και Οδηγίες για τη Συμμετοχή στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία (Θεωρία και Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας – Irvin D. Yalom)

 

 

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Τίτλος: Ομάδα Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (Group Therapy)
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2019-03-31 10:24:14