Γιατί και οι σχέσεις περνάνε κρίση..

Γιατί και σχέσεις περνάνε κρίση.. δυσκολίες κενό βουλιμία κέντρο αναλυτική ψυχοθεραπεία διάχυτη Ακρόπολη κρίσεις θανάτου ψυχοθεραπείας πανικού Αθήνα εγκατάλειψη φόβος αυτοεκτίμηση μετρό χαμηλή προσέγγιση ψυχολόγος διαταραχή συναισθήματα ψυχοθεραπευτής συμβουλευτική ψυχολογία αυτοπραγμάτωση νευρική συνεδρίες ανορεξία φοβίες διάσχιση ψυχοθεραπεύτρια συμπεριφοράς γονέων αυτογνωσία κατάθλιψη άγχος αναπτυξιακή σχέσεις ψυχολόγοι προβλήματα φαντασιώσεις ραντεβού γνωσιακή

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/10/hardy_nace_1411804c.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Στην σχέση και την συμβίωση δεν είναι όλα παραμυθένια, τα ταξίδια, η γαμήλια τελετή, και τα γλέντια δεν είναι πάντα ο κανόνας αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η εξαίρεση. Πολλά ζευγάρια αποξενώνονται, φροντίζει ο καθένας τον εαυτό του και μόνο, επαναπροσδιορίζουν τους στόχους και τα όνειρα τους αφήνοντας απέξω τον σύντροφό τους και καταλήγουν απλά να μοιράζονται την ίδια στέγη.

Έτσι λοιπόν μετά από τον παραμυθένιο γάμο, πέφτουν στην ρουτίνα της καθημερινότητας.Γιατί και οι σχέσεις περνάνε κρίση..

Το διαζύγιο είναι μια πιθανή εξέλιξη για κάποιους, όμως πριν από αυτό αξίζει να προσπαθήσουμε και να δοκιμάσουμε, εξάλλου για να είμαστε μαζί με έναν άνθρωπο σημαίνει ότι κάτι μας ενώνει που μάλλον το έχουμε παραγκωνίσει.

Πώς μπορούμε να αναθερμάνουμε την σχέση μας;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι όμως το βασικό είναι να ξεκινήσουμε από το συναισθηματικό κομμάτι, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η αποδοχή και η κατανόηση είναι βασικές ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται αμοιβαία. Είναι σημαντικό να ξεφύγουμε από τους καβγάδες και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά τις ανάγκες μας. Το να παραδεχτούμε τα λάθη μας δεν σημαίνει ότι μας υποβιβάζει, εξάλλου για τα προβλήματα στην σχέση φταίνε και οι δύο πλευρές. Αν κάποιος δεν εισπράττει αποδοχή, δεν αρκεί παρά να το εκφράσει άμεσα και όχι μέσω αδιαφορίας, επίθεσης, θυμού.

Το να επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά του συντρόφου μας και να παραβλέπουμε τα θετικά έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση, την διάψευση των προσδοκιών και την απώλεια της σεξουαλικής μας διάθεσης απέναντι στον σύντροφό μας.

Χρειάζεται να ξεκλέβουμε χρόνο από την καθημερινή μας ρουτίνα για να κάνουμε κάτι μαζί, κάτι που κάναμε και παλιά και περνούσαμε όμορφα. Δείτε παλιές φωτογραφίες, θυμηθείτε πώς γνωριστήκατε, αγκαλιάστε και φροντίστε ο ένας τον άλλον. Διαχωρίστε τις στιγμές που χαλαρώνεται και θυμάστε τα παλιά ή διασκεδάζεται , από τις στιγμές που μιλάτε για τα προβλήματα σχέση σας. Δείτε τι έχετε πετύχει μαζί και όχι τι δεν καταφέρατε.

Πολλές φορές ενώ έχουμε κάνει κάποιες επιλογές, αναπολούμε άλλες καταστάσεις εξιδανικεύοντας τες, τότε ίσως απλά πρέπει να αναλογιστούμε πότε είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι. Για κάποιους δεν τελειώνει ποτέ αυτή η αναζήτηση με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν καμία κατάσταση και πάντα να φαντασιώνονται μια άλλη.

Τα προβλήματα τις δουλειάς μας δεν αφορούν τον σύντροφό μας, όμως η συναισθηματικής μας κατάσταση λόγω τον προβλημάτων, τον αφορά και μπορεί να μας συμπαρασταθεί ή να κατανοήσει γιατί έχουμε άγχος ή νεύρα.

Αφήστε τον σύντροφό σας να δει και το ευάλωτο κομμάτι σας, το έχει ανάγκη. Πολλές φορές ένα ζευγάρι καταλήγει είτε η γυναίκα να είναι πολύ δυναμική, ψυχρή και απόμακρη και ο άντρας υποτακτικός ή ο άντρας να είναι αυτός που όλα μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του χωρίς βοήθεια και η γυναίκα σε έναν πιο υποτακτικό ρόλο. Προσπαθήστε να έχετε ισότιμη σχέση, και να δείχνετε στον σύντροφο σας και την αδυναμία σας, εξάλλου δεν είστε μαζί επειδή τα καταφέρνετε όλα. Είναι πολύ όμορφο στις δύσκολες στιγμές του ενός, ο άλλος να βρίσκεται εκεί και το ανάποδο.

Μιλήστε για την σχέση σας, τις προσδοκίες σας, τα όνειρά σας, εφόσον αφορούν και τους δύο καλό είναι να τα συζητάτε.

Γιατί και οι σχέσεις περνάνε κρίση..Κάποιες φορές ενώ τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση ή έχουμε πολλά συναισθήματα για τον σύντροφό μας, δεν τα εκφράζουμε, όμως όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να μας εκτιμάνε και να μας αγαπάνε και με πράξεις και με λόγια. Το να θεωρούμε δεδομένο ότι η σύντροφός μας θα φροντίσει το σπίτι και το φαί επειδή είναι γυναίκα ή ότι ο σύντροφος θα πάει το αυτοκίνητο για σέρβις είναι λάθος, τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι αυτό χρειάζεται κάποιες φορές να αναγνωρίζουμε τον κόπο ή την προσπάθεια του συντρόφου μας. Μια συνηθισμένη απάντηση συζύγων στην θεραπεία όταν τους ρωτάω γιατί δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους απέναντι στην σύντροφό τους είναι ότι «ξέρει ότι την αγαπάω αλλιώς δεν θα την παντρευόμουν, δεν χρειάζεται να της το λέω κι όλας».

Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε πράγματα με τον σύντροφό μας και να μοιραζόμαστε συναισθήματα χωρίς να το αναβάλουμε για άλλη φορά, το να θεωρούμε δεδομένο ότι θα είμαστε για πάντα μαζί ή ότι έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας για να επενδύσουμε στη σχέση μας είναι παγίδα και μας βάζει σε μια συνεχή αναβολή.

Γιατί και σχέσεις περνάνε κρίση.. αναπτυξιακή φοβίες αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια ψυχολογία αυτογνωσία νευρική πανικού γνωσιακή ψυχολόγος δυσκολίες κέντρο προβλήματα προσέγγιση χαμηλή κενό Αθήνα φαντασιώσεις γονέων σχέσεις κατάθλιψη συμπεριφοράς ραντεβού ψυχοθεραπευτής κρίσεις διάχυτη συνεδρίες Ακρόπολη διαταραχή μετρό αυτοπραγμάτωση ανορεξία άγχος φόβος συναισθήματα βουλιμία αυτοεκτίμηση ψυχολόγοι θανάτου ψυχοθεραπείας συμβουλευτική ψυχοθεραπεία διάσχιση εγκατάλειψηΓιατί και σχέσεις περνάνε κρίση.. βουλιμία Αθήνα συμπεριφοράς Ακρόπολη κατάθλιψη φαντασιώσεις σχέσεις δυσκολίες αναλυτική προσέγγιση συνεδρίες θανάτου ραντεβού ψυχολόγοι νευρική φοβίες αναπτυξιακή κενό κέντρο άγχος μετρό διάσχιση ανορεξία συμβουλευτική ψυχοθεραπείας εγκατάλειψη χαμηλή γνωσιακή πανικού αυτογνωσία ψυχολόγος συναισθήματα ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεύτρια αυτοεκτίμηση φόβος ψυχολογία ψυχοθεραπεία προβλήματα γονέων διάχυτη διαταραχή κρίσεις αυτοπραγμάτωση Γιατί και σχέσεις περνάνε κρίση.. ψυχολόγοι προσέγγιση αυτογνωσία χαμηλή νευρική αναπτυξιακή προβλήματα ψυχοθεραπείας ψυχολογία φαντασιώσεις Αθήνα πανικού ψυχολόγος αναλυτική διαταραχή ανορεξία κενό κρίσεις ψυχοθεραπεύτρια άγχος εγκατάλειψη ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπευτής Ακρόπολη διάσχιση κατάθλιψη συνεδρίες φοβίες φόβος αυτοπραγμάτωση ραντεβού σχέσεις βουλιμία μετρό αυτοεκτίμηση γονέων θανάτου συμπεριφοράς δυσκολίες γνωσιακή κέντρο διάχυτη συναισθήματα συμβουλευτική Γιατί και σχέσεις περνάνε κρίση.. ψυχοθεραπευτής ανορεξία προσέγγιση αυτοεκτίμηση χαμηλή κρίσεις θανάτου διαταραχή ψυχοθεραπεία Ακρόπολη γονέων αναπτυξιακή δυσκολίες ψυχολόγοι προβλήματα ψυχοθεραπεύτρια κενό αυτοπραγμάτωση ψυχολόγος κατάθλιψη μετρό πανικού συμβουλευτική γνωσιακή βουλιμία ψυχολογία νευρική συναισθήματα εγκατάλειψη σχέσεις ψυχοθεραπείας κέντρο άγχος διάχυτη φαντασιώσεις φόβος διάσχιση Αθήνα ραντεβού φοβίες συμπεριφοράς αναλυτική συνεδρίες αυτογνωσία Γιατί και σχέσεις περνάνε κρίση.. γνωσιακή ψυχολόγοι συμβουλευτική προσέγγιση ψυχολόγος ψυχοθεραπείας φαντασιώσεις εγκατάλειψη διάσχιση Ακρόπολη ψυχοθεραπεία φοβίες αυτοπραγμάτωση βουλιμία δυσκολίες αυτογνωσία αναπτυξιακή συνεδρίες νευρική κρίσεις μετρό συναισθήματα αναλυτική Αθήνα κενό ψυχοθεραπευτής ψυχολογία άγχος διάχυτη φόβος προβλήματα αυτοεκτίμηση σχέσεις κέντρο ραντεβού διαταραχή χαμηλή πανικού θανάτου γονέων συμπεριφοράς ανορεξία κατάθλιψη ψυχοθεραπεύτρια

Τίτλος: Γιατί και οι σχέσεις περνάνε κρίση..
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-05-04 01:21:55
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar