Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ατομική Ψυχοθεραπεία φοβίες νευρική αυτοπραγμάτωση θανάτου ψυχολόγος σχέσεις προβλήματα κατάθλιψη αναπτυξιακή ψυχολόγοι χαμηλή εγκατάλειψη ψυχοθεραπεία διάσχιση αναλυτική διαταραχή ψυχοθεραπευτής Αθήνα ψυχοθεραπείας ψυχολογία γνωσιακή κέντρο ψυχοθεραπεύτρια κρίσεις πανικού φαντασιώσεις ραντεβού μετρό συμβουλευτική βουλιμία συναισθήματα αυτοεκτίμηση ανορεξία συνεδρίες προσέγγιση δυσκολίες κενό άγχος γονέων Ακρόπολη φόβος συμπεριφοράς αυτογνωσία διάχυτη

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/04/imagjles.jpg
[Κατηγορίες: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ]

ατομική ψυχοθεραπείαΗ ψυχοθεραπεία ξεκινάει με την γνωριμία θεραπευτή – θεραπευόμενου, την ενημέρωση του θεραπευόμενου για την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, τον τρόπο προσέγγισης πάνω στην οποία έχει εκπαιδευτεί ο θεραπευτής και το «συμβόλαιο» που καθορίζει τα όρια (απόρρητο, πληρωμή, ώρα και διάρκεια της συνεδρίας και άλλα) και τους όρους της θεραπείας (υποχρεώσεις και δικαιώματα και των δύο πλευρών). Στις επόμενες συνεδρίες ο θεραπευτής παίρνει ιστορικό,  χορηγεί ερωτηματολόγιο -εργαλείο που βοηθά την εξέλιξη της θεραπείας δίνοντας τα πρώτα ερωτηματικά για την αυτογνωσία του θεραπευόμενου και ακολουθούν τεχνικές ανάλογα την θεραπευτική προσέγγιση. Πέρα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται επικουρικά, καθώς δεν είναι πανάκεια, χρησιμοποιείται η συζήτηση προκειμένου ο θεραπευόμενος να προβεί σε αυτοαποκάλυψη, αυτογνωσία και να εκφράσει βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις ώστε να οδηγηθεί στην εσωτερική πραγμάτωση και την ψυχική ισορροπία. Επίσης ο θεραπευόμενος καλείται να κάνει κάποιες ασκήσεις μεταξύ των συνεδριών, είτε γραπτές είτε πρακτικές, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή του, την εκπαίδευση σε κάποιες δεξιότητες αλλά και την γενίκευση και εφαρμογή αυτών που μαθαίνει στην θεραπεία. Βασικό συστατικό όμως της θεραπείας είναι η δόμηση της θεραπευτικής σχέσης χωρίς την οποία καμία τεχνική δεν έχει αποτέλεσμα.

Η διάρκεια της ψυχοθεραπείας καθορίζεται από το είδος του προβλήματος, την ικανότητα του θεραπευμένου να συμμετέχει ενεργά στην θεραπεία και την θεωρητική κατάρτιση του θεραπευτή. Ένας ενδεικτικός αριθμός συνεδριών με γνωσιακή – αναλυτική προσέγγιση διαρκεί 16-24 συνεδρίες βασιζόμενη όμως στο Αγγλικό σύστημα με σκοπό την άμεση ανακούφιση σε σύντομο διάστημα. Ωστόσο μια ολοκληρωμένη θεραπεία περνάει πολλά επίπεδα  μετά την ανακούφιση του συμπτώματος, δουλεύονται πιο δομικά θέματα εαυτού -αυτογνωσίας με σκοπό όχι απλά την ανακούφιση αλλά και την πραγμάτωση του ατόμου.  Ανάλογα το αίτημα-σύμπτωμα οι συναντήσεις συνήθως γίνονται 1 φορά την εβδομάδα και διαρκούν περίπου 50 λεπτά.  Η συχνότητα και η διάρκεια της θεραπείας  είναι κάτι που ορίζεται μέσα στην θεραπεία και απο τα δύο μέλη αυτής όπως και η ώρα και μέρα της προγραμματισμένης συνεδρίας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσει ο κόσμος ότι ο ψυχολόγος δεν δίνει μαγικές λύσεις ούτε αποφασίζει για τον θεραπευόμενο αλλά τον εκπαιδεύει ώστε να μάθει μόνος του να παίρνει σημαντικές αποφάσεις.

Πολλοί θεραπευόμενοι νιώθουν ματαίωση επειδή στην δεύτερη ή τρίτη συνεδρία δεν έχουν λυθεί τα προβλήματά τους ή δεν έχουν πάρει συμβουλές. Για να επιτευχθεί η αλλαγή, χρειάζεται την συνεργασία θεραπευτή – θεραπευόμενου, αλλά εξαρτάται και από το είδος του ψυχολογικού προβλήματος και από το πόσο έτοιμος είναι ο θεραπευόμενος για να αλλάξει, καθώς όλοι οι άνθρωποι αντιστεκόμαστε στην αλλαγή.

Σε περίπτωση που ο θεραπευτής διαγνώσει ότι ο θεραπευόμενος χρήζει παράλληλης φαρμακευτικής υποστήριξης συνεργάζεται με ψυχίατρο και κατόπιν συνεννόησης των ειδικών γίνεται παράλληλη ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.

Ο στόχος της θεραπείας δεν είναι να αλλάξει τον άνθρωπο αλλά να τον βοηθήσει να φέρει στην επιφάνεια την δική του εσωτερική φωνή και να ανακαλύψει τον εαυτό του.  Θα λέγαμε μάλιστα οτι η φράση «γίνε αυτό που είσαι» περιγράφει αρκετά τον στόχο, »αυτό που είσαι» όμως είναι οι δικές σου επιλογές, επιθυμίες και ανάγκες. Η ολοκλήρωση της θεραπείας είναι ο βασικός στόχος του σωστού επαγγελματία, η θεραπεία που συνεχίζει χωρίς στόχους αλλά λειτουργεί σαν πατερίτσα για τον θεραπευτή είναι αντίθετη με την δεοντολογία.

Η θεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία και όχι μια απλή κουβέντα που ο θεραπευόμενος θα μιλήσει, θα εκτονωθεί και φύγει, αυτό είναι ένα κομμάτι της όχι όμως όλη η θεραπεία, σε περίπτωση που ο θεραπευόμενος δεν σέβεται την διαδικασία ή αποφεύγει να δουλέψει θέματα που προτείνει ο θεραπευτής και αφού έχει συζητηθεί απο τον θεραπευτή, τότε ο θεραπευτής μπορεί να σταματήσει την διαδικασία όπως και σε περίπτωση που ο θεραπευόμενος σπάει συνεχώς τα όρια της θεραπείας.

Πολιτική Ακυρώσεων

Οι ακυρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα με την προγραμματισμένη συνεδρία χρεώνονται, όταν δεν συντρέχει κάποιος ιατρικός, επαγγελματικός ή άλλος σοβαρός λόγος. Αλλαγή ημέρας ή ώρας της συνεδρίας πραγματοποιείται τουλάχιστον μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρία. Η χρέωση λόγω ακύρωσης την ίδια μέρα χωρίς σοβαρό λόγο έχουν ως σκοπό να προστατεύσουν την διαδικασία της θεραπείας.

Ατομική Ψυχοθεραπεία αναπτυξιακή φοβίες άγχος ψυχολόγοι ψυχοθεραπείας κέντρο αυτοπραγμάτωση προβλήματα πανικού διάχυτη σχέσεις ραντεβού συμπεριφοράς ανορεξία αναλυτική θανάτου Ακρόπολη φαντασιώσεις βουλιμία ψυχολόγος νευρική Αθήνα ψυχοθεραπεία κενό αυτοεκτίμηση γνωσιακή ψυχοθεραπευτής χαμηλή ψυχοθεραπεύτρια κρίσεις αυτογνωσία φόβος γονέων συνεδρίες κατάθλιψη εγκατάλειψη δυσκολίες μετρό διαταραχή διάσχιση συμβουλευτική ψυχολογία προσέγγιση συναισθήματαΑτομική Ψυχοθεραπεία αυτοπραγμάτωση διάχυτη αναπτυξιακή νευρική αυτοεκτίμηση διαταραχή Αθήνα πανικού συνεδρίες προβλήματα φαντασιώσεις σχέσεις κατάθλιψη χαμηλή δυσκολίες ψυχοθεραπευτής συμβουλευτική ραντεβού ψυχολογία εγκατάλειψη Ακρόπολη ψυχοθεραπείας διάσχιση αναλυτική θανάτου ανορεξία κρίσεις συναισθήματα φόβος γονέων κέντρο γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι φοβίες προσέγγιση βουλιμία μετρό ψυχολόγος ψυχοθεραπεία κενό άγχος αυτογνωσία συμπεριφοράς Ατομική Ψυχοθεραπεία συναισθήματα κρίσεις ψυχολόγος γονέων αναπτυξιακή κατάθλιψη ανορεξία αυτοεκτίμηση ψυχολογία κενό ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας προβλήματα νευρική συμβουλευτική πανικού φοβίες μετρό συνεδρίες γνωσιακή διάσχιση συμπεριφοράς ψυχοθεραπεύτρια Ακρόπολη ψυχοθεραπεία δυσκολίες θανάτου αυτογνωσία προσέγγιση κέντρο αυτοπραγμάτωση εγκατάλειψη Αθήνα χαμηλή άγχος ψυχολόγοι αναλυτική σχέσεις βουλιμία διάχυτη φόβος ραντεβού διαταραχή φαντασιώσεις Ατομική Ψυχοθεραπεία διάσχιση θανάτου συνεδρίες προβλήματα Αθήνα πανικού φαντασιώσεις κέντρο ψυχοθεραπεύτρια αναλυτική βουλιμία συμπεριφοράς σχέσεις ανορεξία αυτογνωσία ραντεβού ψυχοθεραπευτής αυτοπραγμάτωση νευρική άγχος κατάθλιψη ψυχολόγος Ακρόπολη φοβίες διαταραχή ψυχολογία κρίσεις φόβος μετρό ψυχοθεραπεία συμβουλευτική ψυχολόγοι γονέων προσέγγιση διάχυτη αναπτυξιακή γνωσιακή κενό χαμηλή δυσκολίες αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας εγκατάλειψη συναισθήματα Ατομική Ψυχοθεραπεία κενό κέντρο διάσχιση αυτογνωσία συμπεριφοράς σχέσεις βουλιμία Ακρόπολη αναλυτική αυτοπραγμάτωση ραντεβού μετρό ψυχοθεραπευτής συνεδρίες ψυχολόγοι συναισθήματα διαταραχή γονέων αναπτυξιακή φαντασιώσεις φόβος προσέγγιση πανικού άγχος δυσκολίες διάχυτη προβλήματα ψυχοθεραπείας νευρική κατάθλιψη αυτοεκτίμηση συμβουλευτική θανάτου ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια φοβίες ανορεξία Αθήνα γνωσιακή εγκατάλειψη χαμηλή ψυχολογία κρίσεις ψυχοθεραπεία

Τίτλος: Ατομική Ψυχοθεραπεία
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2019-08-16 13:33:38