Όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα….

Όταν πράγματα γίνονται επικίνδυνα…. ψυχοθεραπεία Αθήνα συναισθήματα ψυχοθεραπευτής συνεδρίες κρίσεις πανικού αυτοπραγμάτωση σχέσεις φόβος συμβουλευτική ανορεξία ψυχοθεραπείας προσέγγιση προβλήματα ψυχολόγοι ραντεβού αναπτυξιακή εγκατάλειψη αυτοεκτίμηση φοβίες ψυχοθεραπεύτρια συμπεριφοράς κέντρο φαντασιώσεις θανάτου άγχος κατάθλιψη χαμηλή ψυχολογία διάχυτη αναλυτική γνωσιακή βουλιμία νευρική δυσκολίες διάσχιση γονέων μετρό αυτογνωσία Ακρόπολη κενό ψυχολόγος διαταραχή

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/help-photo-1024x768.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες τρέχουν καθώς νέα μέτρα συνεχώς ανακοινώνονται, οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα αφού τους μειώνονται οι μισθοί, καραδοκούν απολύσεις, τα παιδιά στα σχολεία δεν έχουν βιβλία, το σύστημα υγείας συνεχώς συρρικνώνεται, και νέες εισφορές μας χτυπούν καθημερινά την πόρτα. Τα προβλήματα δεν επηρεάζουν μόνου τους γονείς, επηρεάζουν και τα παιδιά που νιώθουν ότι στις πανελλαδικές θα πρέπει να πετύχουν βλέποντας τους γονείς τους να θυσιάζονται για να καλύψουν τα φροντιστήρια αλλά και όλη αυτή η αστάθεια δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο μέσα στην οικογένεια όσο ακόμα και μέσα στα σχολεία. Η ξαφνική απόλυση του πατέρα, το οικονομικό στένεμα και τα προβλήματα που βιώνουν τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν την ψυχική τους υγεία και την επίδοσή τους στο σχολείο.  Τα νεύρα, το άγχος και η απόγνωση πλήττουν μικρούς και μεγάλους. Οι φοιτητές ζουν ένα αδιέξοδο, όπου θέλουν να εξεγερθούν με κατάληψη αλλά η αναβολή των μαθημάτων σημαίνει και αναβολή των σπουδών και περισσότερα έξοδα.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα αλλά και ζώντας στην καθημερινότητα, με θλίψη αντιλαμβάνομαι τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ψυχική υγεία όλων μας. Νεύρα τεντωμένα, άγχος, αποτυχίες, απολύσεις, αδιέξοδα, προβλήματα στον ύπνο, κακή διατροφή, κακή διάθεση, απαισιοδοξία, καυγάδες έχουν γίνει πλέον η καθημερινότητά μας. Πόσο όμως αντέχει η καρδιά μας και ο οργανισμός μας..;Όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα

Οι Έλληνες είμαστε πλέον ένας σκυθρωπός λαός, νευρικός απαισιόδοξος με υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών, αγχωδών διαταραχών και καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Και ενώ μέχρι τώρα υπήρχε απλά οικονομική κρίση, σιγά σιγά αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης αφού η μεσαία τάξη τείνει να εξαλειφθεί αλλά προβλήματα παρουσιάζονται και στην υγεία των πολιτών λόγω του τεταμένου στρες. Ο οργανισμός μας δεν έχει απλά να αντιμετωπίσει έναν μόνο κίνδυνο ή μια απειλή, αλλά μια συνεχιζόμενη στρεσογόνο κατάσταση. Σε μια αποτυχία ο άνθρωπος στρεσάρεται, στεναχωριέται, αποδέχεται, επαναπροσδιορίζει και ξανασηκώνεται στα πόδια του. Η παρούσα όμως κατάσταση δεν έχει σαφή λήξη αφού συνεχώς προστίθενται προβλήματα και μπροστά υπάρχει αδιέξοδο. Η έλλειψη ελπίδας, λύσεων, η καθολικότητα της κατάστασης αλλά και το μακροχρόνιο δημιουργούν προβλήματα στην υγεία. Το άγχος σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό και δημιουργικό, από ένα σημείο και μετά όμως το περισσότερο άγχος παύει να είναι λειτουργικό και παραγωγικό ενώ η μόνιμη κατάσταση στρες βάζει την υγεία σε κίνδυνο καθώς το ανοσοποιητικό εξαντλείται, ο οργανισμός δεν αντέχει να είναι σε κατάσταση alert και δεν έχει την ευκαιρία να επανακάμψει, με κίνδυνο την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα

Η ψυχική υγεία φαίνεται να εντάσσεται και πάλι στα είδη πολυτελείας όπως και η θεραπεία. Πολλοί δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα των δικών τους ανθρώπων ή και του ίδιου τους του εαυτού, θεωρούν ότι τα φάρμακα είναι η φθηνή και εύκολη λύση. Η πρόληψη όμως είναι μέρος μιας κοινωνίας και μιας οικογένειας που είναι υγιής. Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν οι προτεραιότητες χρειάζονται επαναπροσδιορισμό γιατί προτεραιότητα της επιβίωσης είναι η τροφή και η σωματική και ψυχική υγεία. Πρόσφατα διάβασα μια είδηση για έναν νεαρό που αυτοκτόνησε ο οποίος ήταν άνεργος και με γονείς χωρισμένους αλλά οι δικοί του δεν θεωρούσαν ότι είχε τόσο σοβαρά προβλήματα απλά ήταν λίγο μελαγχολικός, γεγονός που δείχνει πόσο αδιάφοροι έχουμε γίνει για την ψυχική υγεία, του φίλου, του παιδιού και του συντρόφου μας όχι μόνο αδιάφοροι αλλά πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα και δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε ειδικούς, γιατρούς ή ψυχοθεραπευτές.

Επομένως μην αδιαφορείς για τα συμπτώματα που σου δείχνει ο εαυτός σου ή ο συνάνθρωπός σου, μην αφήνεις το πρόβλημα να διογκώνεται και να κοχλάζει ενώ εσύ θεωρείς ότι το αντιμετώπισες ή δεν είναι κάτι σοβαρό, μίλα σε έναν ειδικό..

Η Ελλάδα έχει γίνει πρωταθλήτρια αυτοκτονιών τον τελευταίο καιρό, και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει για τις αυτοκτονίες στην Κρήτη ο δήμαρχος των Ανωγείων «Υπάρχει κόσμος που κλείνει το πρόβλημα μέσα του. Δεν το μοιράζεται για να μη στιγματιστεί. Αυτό τον τρώει ώσπου κάποια στιγμή σκάει», εξηγεί ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

Όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα

Όταν πράγματα γίνονται επικίνδυνα…. θανάτου συναισθήματα άγχος χαμηλή κατάθλιψη νευρική κρίσεις δυσκολίες αυτογνωσία ψυχολόγος πανικού διάσχιση προβλήματα διαταραχή γονέων συνεδρίες προσέγγιση φοβίες γνωσιακή κέντρο αναλυτική διάχυτη κενό Ακρόπολη ψυχοθεραπεία αυτοεκτίμηση ανορεξία φαντασιώσεις μετρό εγκατάλειψη ψυχολογία Αθήνα ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική ψυχολόγοι ραντεβού ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση συμπεριφοράς φόβος σχέσεις αναπτυξιακή βουλιμίαΌταν πράγματα γίνονται επικίνδυνα…. ψυχοθεραπευτής διάχυτη ψυχολογία διάσχιση συναισθήματα πανικού ψυχολόγοι νευρική φόβος αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεύτρια αναλυτική κρίσεις συμβουλευτική κενό άγχος φαντασιώσεις βουλιμία συνεδρίες γνωσιακή ψυχοθεραπείας αναπτυξιακή δυσκολίες φοβίες ψυχοθεραπεία χαμηλή αυτογνωσία προβλήματα ραντεβού Ακρόπολη διαταραχή συμπεριφοράς ψυχολόγος σχέσεις Αθήνα γονέων κατάθλιψη κέντρο ανορεξία μετρό εγκατάλειψη προσέγγιση αυτοπραγμάτωση θανάτου Όταν πράγματα γίνονται επικίνδυνα…. αναπτυξιακή ψυχοθεραπευτής φαντασιώσεις φόβος Αθήνα ψυχοθεραπείας χαμηλή κατάθλιψη αναλυτική κρίσεις συμπεριφοράς αυτοπραγμάτωση αυτοεκτίμηση Ακρόπολη γονέων ραντεβού ανορεξία διαταραχή δυσκολίες ψυχολόγος πανικού διάχυτη ψυχοθεραπεία φοβίες συνεδρίες σχέσεις κενό προβλήματα μετρό διάσχιση αυτογνωσία άγχος συμβουλευτική θανάτου ψυχολόγοι νευρική ψυχολογία προσέγγιση βουλιμία συναισθήματα γνωσιακή εγκατάλειψη ψυχοθεραπεύτρια κέντρο Όταν πράγματα γίνονται επικίνδυνα…. φόβος ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπείας ψυχολόγοι εγκατάλειψη συμβουλευτική συνεδρίες Αθήνα φοβίες βουλιμία σχέσεις δυσκολίες ψυχολόγος κενό θανάτου προσέγγιση κέντρο ραντεβού φαντασιώσεις αυτογνωσία γονέων ψυχοθεραπεύτρια διάσχιση συμπεριφοράς αυτοπραγμάτωση ψυχολογία αναπτυξιακή ανορεξία πανικού μετρό γνωσιακή κατάθλιψη προβλήματα άγχος Ακρόπολη συναισθήματα χαμηλή ψυχοθεραπευτής νευρική κρίσεις αναλυτική διάχυτη αυτοεκτίμηση διαταραχή Όταν πράγματα γίνονται επικίνδυνα…. ψυχοθεραπείας φοβίες βουλιμία ψυχολόγοι φόβος συμβουλευτική γονέων συναισθήματα κενό χαμηλή ανορεξία ψυχοθεραπευτής νευρική ψυχολογία Αθήνα αναλυτική εγκατάλειψη Ακρόπολη ψυχοθεραπεία σχέσεις αυτογνωσία κέντρο ψυχοθεραπεύτρια διάσχιση διάχυτη προσέγγιση ραντεβού αυτοπραγμάτωση δυσκολίες πανικού συμπεριφοράς κρίσεις αναπτυξιακή γνωσιακή άγχος αυτοεκτίμηση θανάτου προβλήματα κατάθλιψη μετρό ψυχολόγος διαταραχή φαντασιώσεις συνεδρίες

Τίτλος: Όταν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα….
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-05-04 01:21:49
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar