Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; βουλιμία προβλήματα φοβίες φόβος μετρό ψυχολόγος συναισθήματα αυτοπραγμάτωση διάχυτη νευρική εγκατάλειψη ψυχοθεραπεύτρια αναλυτική κρίσεις ανορεξία πανικού αυτοεκτίμηση σχέσεις άγχος ψυχολόγοι ψυχοθεραπευτής θανάτου Αθήνα γονέων αναπτυξιακή χαμηλή συνεδρίες συμπεριφοράς ψυχοθεραπεία ψυχολογία διάσχιση κέντρο φαντασιώσεις ψυχοθεραπείας κενό αυτογνωσία συμβουλευτική δυσκολίες κατάθλιψη γνωσιακή διαταραχή ραντεβού προσέγγιση Ακρόπολη

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; διάσχιση συνεδρίες γονέων βουλιμία κέντρο προσέγγιση θανάτου φόβος άγχος φοβίες ανορεξία εγκατάλειψη διαταραχή ραντεβού γνωσιακή ψυχολόγος συμπεριφοράς κενό δυσκολίες χαμηλή αυτογνωσία ψυχοθεραπεία σχέσεις προβλήματα ψυχοθεραπεύτρια μετρό Ακρόπολη ψυχολογία διάχυτη συναισθήματα ψυχοθεραπευτής αυτοεκτίμηση αναπτυξιακή συμβουλευτική Αθήνα πανικού φαντασιώσεις αναλυτική αυτοπραγμάτωση ψυχολόγοι κατάθλιψη κρίσεις ψυχοθεραπείας νευρικήΟργασμός, αξίζει; αναλυτική χαμηλή θανάτου φαντασιώσεις αναπτυξιακή φόβος προσέγγιση αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπευτής εγκατάλειψη γνωσιακή γονέων μετρό Ακρόπολη κέντρο πανικού κενό βουλιμία διάχυτη νευρική κρίσεις ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική κατάθλιψη ανορεξία φοβίες προβλήματα διάσχιση ψυχοθεραπεία δυσκολίες συνεδρίες διαταραχή σχέσεις ψυχοθεραπείας ψυχολογία ραντεβού συμπεριφοράς αυτογνωσία αυτοπραγμάτωση άγχος ψυχολόγος ψυχολόγοι συναισθήματα Αθήνα Οργασμός, αξίζει; ανορεξία ψυχοθεραπευτής ραντεβού συμβουλευτική κατάθλιψη αναπτυξιακή ψυχοθεραπείας θανάτου πανικού ψυχολόγοι Αθήνα γνωσιακή αναλυτική φόβος αυτογνωσία ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις γονέων ψυχολογία προβλήματα χαμηλή κέντρο ψυχοθεραπεία προσέγγιση βουλιμία διαταραχή μετρό διάσχιση άγχος σχέσεις αυτοπραγμάτωση συνεδρίες διάχυτη ψυχολόγος συναισθήματα αυτοεκτίμηση δυσκολίες φοβίες εγκατάλειψη Ακρόπολη συμπεριφοράς κρίσεις νευρική κενό Οργασμός, αξίζει; ψυχολογία συνεδρίες ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια κενό διαταραχή φαντασιώσεις κέντρο προσέγγιση αναπτυξιακή Αθήνα εγκατάλειψη ψυχοθεραπευτής συναισθήματα βουλιμία σχέσεις αυτοπραγμάτωση θανάτου αυτογνωσία άγχος νευρική αναλυτική μετρό ψυχολόγοι γονέων χαμηλή ανορεξία συμβουλευτική γνωσιακή ραντεβού ψυχοθεραπεία διάσχιση Ακρόπολη κρίσεις φόβος προβλήματα δυσκολίες ψυχοθεραπείας πανικού συμπεριφοράς φοβίες αυτοεκτίμηση κατάθλιψη διάχυτη

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2021-10-21 10:02:06