Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; ανορεξία ψυχολόγος κατάθλιψη ψυχολόγοι χαμηλή ψυχολογία σχέσεις διαταραχή φόβος εγκατάλειψη κενό αυτοπραγμάτωση διάχυτη γνωσιακή συναισθήματα δυσκολίες κέντρο αναπτυξιακή κρίσεις άγχος βουλιμία πανικού ψυχοθεραπευτής προβλήματα αυτοεκτίμηση μετρό ψυχοθεραπεία αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις Αθήνα ψυχοθεραπείας συμβουλευτική θανάτου διάσχιση προσέγγιση γονέων συμπεριφοράς ραντεβού φοβίες συνεδρίες Ακρόπολη αυτογνωσία νευρική

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; άγχος συμπεριφοράς ανορεξία ψυχολογία διάχυτη φοβίες αυτοεκτίμηση μετρό γνωσιακή διάσχιση συναισθήματα ψυχοθεραπείας κενό θανάτου ψυχολόγος δυσκολίες ραντεβού κατάθλιψη αναλυτική νευρική συνεδρίες προβλήματα ψυχοθεραπεύτρια αναπτυξιακή Αθήνα εγκατάλειψη ψυχοθεραπεία βουλιμία ψυχοθεραπευτής φαντασιώσεις φόβος αυτοπραγμάτωση προσέγγιση συμβουλευτική γονέων σχέσεις κέντρο χαμηλή πανικού κρίσεις αυτογνωσία Ακρόπολη ψυχολόγοι διαταραχήΟργασμός, αξίζει; χαμηλή γνωσιακή συμβουλευτική ψυχολόγος ραντεβού ψυχοθεραπεία συνεδρίες βουλιμία αναλυτική γονέων ανορεξία δυσκολίες αυτογνωσία εγκατάλειψη μετρό κατάθλιψη προβλήματα πανικού άγχος αναπτυξιακή φαντασιώσεις συναισθήματα θανάτου αυτοπραγμάτωση Αθήνα κρίσεις κενό ψυχοθεραπεύτρια συμπεριφοράς ψυχοθεραπείας κέντρο προσέγγιση Ακρόπολη φόβος διάσχιση διάχυτη νευρική σχέσεις ψυχολόγοι ψυχοθεραπευτής διαταραχή φοβίες ψυχολογία αυτοεκτίμηση Οργασμός, αξίζει; βουλιμία γνωσιακή ψυχοθεραπευτής δυσκολίες ψυχοθεραπεία κενό εγκατάλειψη γονέων κατάθλιψη αναπτυξιακή διάσχιση ψυχολόγοι ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπείας ψυχολόγος συμβουλευτική συμπεριφοράς σχέσεις αυτοεκτίμηση φοβίες φόβος θανάτου συναισθήματα ραντεβού άγχος αναλυτική ανορεξία κρίσεις συνεδρίες διάχυτη πανικού αυτογνωσία προσέγγιση διαταραχή αυτοπραγμάτωση Αθήνα κέντρο προβλήματα χαμηλή Ακρόπολη φαντασιώσεις νευρική ψυχολογία μετρό Οργασμός, αξίζει; δυσκολίες συναισθήματα κατάθλιψη γονέων αναλυτική Ακρόπολη διαταραχή συμβουλευτική ψυχοθεραπείας ψυχολόγος φαντασιώσεις άγχος νευρική αυτογνωσία θανάτου διάσχιση φόβος κενό ψυχολόγοι αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία βουλιμία κέντρο διάχυτη συνεδρίες εγκατάλειψη ψυχοθεραπευτής προβλήματα φοβίες Αθήνα αναπτυξιακή αυτοεκτίμηση χαμηλή ψυχολογία σχέσεις προσέγγιση συμπεριφοράς ψυχοθεραπεία πανικού κρίσεις γνωσιακή μετρό ραντεβού Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεία εγκατάλειψη θανάτου Αθήνα κενό αυτοπραγμάτωση αυτογνωσία ανορεξία κατάθλιψη προσέγγιση φαντασιώσεις αναλυτική ψυχοθεραπευτής χαμηλή φοβίες συμβουλευτική ραντεβού συμπεριφοράς φόβος αναπτυξιακή συναισθήματα γονέων μετρό διαταραχή Ακρόπολη αυτοεκτίμηση κρίσεις νευρική ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι ψυχολόγος βουλιμία σχέσεις πανικού ψυχολογία διάχυτη γνωσιακή άγχος δυσκολίες προβλήματα ψυχοθεραπείας συνεδρίες κέντρο διάσχιση

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2020-03-25 12:33:39