Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; ανορεξία κέντρο πανικού κατάθλιψη φαντασιώσεις θανάτου προβλήματα ψυχοθεραπευτής ραντεβού συναισθήματα ψυχολογία διάχυτη Αθήνα προσέγγιση άγχος γνωσιακή ψυχοθεραπείας ψυχοθεραπεύτρια αναλυτική διάσχιση δυσκολίες αυτοπραγμάτωση κρίσεις Ακρόπολη βουλιμία γονέων ψυχολόγοι νευρική αυτογνωσία φοβίες ψυχολόγος αναπτυξιακή χαμηλή συνεδρίες εγκατάλειψη συμπεριφοράς κενό συμβουλευτική ψυχοθεραπεία φόβος μετρό διαταραχή αυτοεκτίμηση σχέσεις

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; διάσχιση ραντεβού αυτοπραγμάτωση φόβος αυτογνωσία μετρό Ακρόπολη δυσκολίες κατάθλιψη συναισθήματα εγκατάλειψη αυτοεκτίμηση διαταραχή ψυχοθεραπεία βουλιμία κενό διάχυτη ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας ψυχοθεραπεύτρια πανικού ψυχολόγος γνωσιακή θανάτου φαντασιώσεις προβλήματα νευρική άγχος αναπτυξιακή συμβουλευτική προσέγγιση κρίσεις γονέων κέντρο χαμηλή σχέσεις συνεδρίες ψυχολόγοι ψυχολογία συμπεριφοράς αναλυτική ανορεξία φοβίες ΑθήναΟργασμός, αξίζει; κενό βουλιμία χαμηλή θανάτου γονέων φαντασιώσεις Ακρόπολη συνεδρίες ψυχοθεραπεία νευρική εγκατάλειψη διάχυτη ψυχολόγος ραντεβού άγχος ψυχοθεραπευτής διαταραχή προβλήματα γνωσιακή συναισθήματα Αθήνα προσέγγιση μετρό διάσχιση κατάθλιψη ψυχολογία δυσκολίες σχέσεις κρίσεις ψυχοθεραπείας ανορεξία αναπτυξιακή αναλυτική συμβουλευτική φόβος συμπεριφοράς αυτοπραγμάτωση ψυχολόγοι αυτογνωσία πανικού κέντρο αυτοεκτίμηση φοβίες ψυχοθεραπεύτρια Οργασμός, αξίζει; άγχος ψυχολόγος συναισθήματα πανικού Ακρόπολη ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία φόβος θανάτου βουλιμία διάσχιση ψυχολόγοι γονέων αυτοεκτίμηση διάχυτη αυτοπραγμάτωση δυσκολίες αναπτυξιακή προσέγγιση κενό σχέσεις φαντασιώσεις ψυχολογία εγκατάλειψη φοβίες αυτογνωσία ψυχοθεραπευτής κέντρο γνωσιακή Αθήνα συνεδρίες χαμηλή συμπεριφοράς συμβουλευτική ψυχοθεραπείας μετρό ψυχοθεραπεία διαταραχή κατάθλιψη προβλήματα κρίσεις νευρική αναλυτική ραντεβού Οργασμός, αξίζει; διάσχιση μετρό ψυχολόγος ψυχοθεραπείας άγχος συμβουλευτική θανάτου ψυχολόγοι συνεδρίες ραντεβού Αθήνα προσέγγιση σχέσεις διαταραχή κατάθλιψη γονέων ψυχοθεραπεία αναλυτική αυτοεκτίμηση γνωσιακή ψυχοθεραπευτής αναπτυξιακή βουλιμία ψυχοθεραπεύτρια φοβίες χαμηλή ανορεξία Ακρόπολη συμπεριφοράς εγκατάλειψη συναισθήματα πανικού προβλήματα κενό νευρική ψυχολογία δυσκολίες αυτογνωσία φαντασιώσεις κρίσεις αυτοπραγμάτωση φόβος κέντρο διάχυτη

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2021-03-28 10:00:52