Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; ραντεβού συμπεριφοράς ψυχοθεραπεύτρια ψυχολογία εγκατάλειψη αυτογνωσία νευρική προσέγγιση πανικού ανορεξία διαταραχή διάσχιση βουλιμία άγχος αναπτυξιακή Ακρόπολη ψυχολόγος προβλήματα κέντρο αναλυτική ψυχοθεραπεία δυσκολίες φαντασιώσεις διάχυτη χαμηλή ψυχοθεραπείας συμβουλευτική συνεδρίες μετρό φοβίες Αθήνα γνωσιακή συναισθήματα θανάτου κρίσεις αυτοεκτίμηση κενό σχέσεις γονέων αυτοπραγμάτωση φόβος ψυχοθεραπευτής κατάθλιψη ψυχολόγοι

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; αναλυτική πανικού νευρική προβλήματα φόβος άγχος προσέγγιση αναπτυξιακή συμπεριφοράς ραντεβού κατάθλιψη σχέσεις ψυχοθεραπείας ανορεξία θανάτου συναισθήματα συμβουλευτική κέντρο ψυχοθεραπεία αυτογνωσία χαμηλή διάσχιση αυτοεκτίμηση εγκατάλειψη διαταραχή βουλιμία γνωσιακή φοβίες δυσκολίες φαντασιώσεις μετρό κενό ψυχολογία Ακρόπολη διάχυτη ψυχολόγοι κρίσεις ψυχολόγος αυτοπραγμάτωση συνεδρίες γονέων Αθήνα ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπευτήςΟργασμός, αξίζει; πανικού δυσκολίες γονέων ψυχοθεραπεία ραντεβού αναπτυξιακή προβλήματα ψυχολόγος Ακρόπολη διάχυτη συνεδρίες ψυχοθεραπείας γνωσιακή συμπεριφοράς ψυχοθεραπευτής φοβίες άγχος αυτογνωσία Αθήνα κενό φαντασιώσεις νευρική σχέσεις αυτοεκτίμηση ανορεξία αυτοπραγμάτωση ψυχολόγοι κέντρο προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια διαταραχή αναλυτική χαμηλή φόβος ψυχολογία συμβουλευτική κρίσεις βουλιμία διάσχιση θανάτου μετρό συναισθήματα εγκατάλειψη κατάθλιψη Οργασμός, αξίζει; Ακρόπολη αυτογνωσία προσέγγιση πανικού συμβουλευτική κέντρο άγχος αυτοπραγμάτωση φαντασιώσεις κενό μετρό δυσκολίες βουλιμία φοβίες διάσχιση κρίσεις ψυχολογία εγκατάλειψη συμπεριφοράς συναισθήματα ψυχολόγοι προβλήματα αναπτυξιακή νευρική ψυχοθεραπευτής γονέων διάχυτη ψυχοθεραπεύτρια γνωσιακή θανάτου ανορεξία Αθήνα κατάθλιψη αναλυτική συνεδρίες διαταραχή αυτοεκτίμηση σχέσεις χαμηλή φόβος ραντεβού ψυχοθεραπείας ψυχολόγος ψυχοθεραπεία Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεύτρια εγκατάλειψη κενό δυσκολίες ψυχοθεραπείας κατάθλιψη αναλυτική ραντεβού Αθήνα συμπεριφοράς διάχυτη αυτοεκτίμηση άγχος κρίσεις ανορεξία αυτοπραγμάτωση διαταραχή γνωσιακή αυτογνωσία ψυχοθεραπευτής χαμηλή Ακρόπολη προσέγγιση προβλήματα ψυχολογία συναισθήματα θανάτου συμβουλευτική ψυχολόγοι κέντρο φαντασιώσεις μετρό βουλιμία πανικού διάσχιση ψυχοθεραπεία φοβίες αναπτυξιακή σχέσεις γονέων ψυχολόγος συνεδρίες νευρική φόβος Οργασμός, αξίζει; χαμηλή συνεδρίες διάχυτη αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια πανικού ραντεβού αυτογνωσία βουλιμία ψυχολογία εγκατάλειψη συμβουλευτική διαταραχή ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής σχέσεις αναπτυξιακή ψυχοθεραπείας διάσχιση συμπεριφοράς ψυχολόγοι γονέων αυτοεκτίμηση φοβίες θανάτου άγχος μετρό Ακρόπολη κρίσεις νευρική κατάθλιψη φόβος συναισθήματα ψυχοθεραπεία προσέγγιση ανορεξία προβλήματα κενό κέντρο δυσκολίες αυτοπραγμάτωση γνωσιακή Αθήνα φαντασιώσεις

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2021-07-21 10:02:03