Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; ψυχολόγος ψυχολογία Ακρόπολη συναισθήματα πανικού σχέσεις κατάθλιψη προβλήματα ψυχοθεραπεία χαμηλή διαταραχή κέντρο συνεδρίες φοβίες συμβουλευτική αναπτυξιακή διάχυτη συμπεριφοράς μετρό άγχος αυτοεκτίμηση αυτοπραγμάτωση ανορεξία φόβος δυσκολίες ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις ψυχοθεραπείας γονέων ψυχοθεραπευτής κρίσεις βουλιμία διάσχιση κενό νευρική ψυχολόγοι θανάτου γνωσιακή προσέγγιση ραντεβού εγκατάλειψη αναλυτική αυτογνωσία Αθήνα

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; αναπτυξιακή ψυχοθεραπεύτρια φοβίες αυτογνωσία προσέγγιση κατάθλιψη άγχος διαταραχή σχέσεις ψυχολογία ψυχοθεραπείας θανάτου κρίσεις πανικού δυσκολίες χαμηλή προβλήματα Ακρόπολη εγκατάλειψη συνεδρίες αναλυτική κέντρο διάσχιση ψυχολόγος ψυχοθεραπεία φαντασιώσεις ψυχολόγοι γονέων Αθήνα διάχυτη φόβος βουλιμία ψυχοθεραπευτής ανορεξία συμπεριφοράς αυτοπραγμάτωση γνωσιακή αυτοεκτίμηση κενό ραντεβού νευρική συναισθήματα μετρό συμβουλευτικήΟργασμός, αξίζει; ραντεβού διάσχιση ψυχολογία κενό Αθήνα αναλυτική κέντρο ψυχολόγοι μετρό προβλήματα ανορεξία ψυχοθεραπευτής φόβος κρίσεις βουλιμία συμβουλευτική φοβίες αυτογνωσία διαταραχή φαντασιώσεις ψυχοθεραπείας νευρική σχέσεις συμπεριφοράς θανάτου αυτοεκτίμηση άγχος γνωσιακή ψυχολόγος συνεδρίες Ακρόπολη συναισθήματα χαμηλή εγκατάλειψη κατάθλιψη αναπτυξιακή προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια αυτοπραγμάτωση διάχυτη πανικού ψυχοθεραπεία γονέων δυσκολίες Οργασμός, αξίζει; Αθήνα ψυχοθεραπεύτρια ψυχολογία θανάτου αυτογνωσία νευρική φοβίες αυτοεκτίμηση προβλήματα διαταραχή ψυχοθεραπείας ραντεβού χαμηλή συναισθήματα συνεδρίες γονέων φόβος κέντρο συμβουλευτική ψυχοθεραπευτής αυτοπραγμάτωση συμπεριφοράς αναλυτική γνωσιακή εγκατάλειψη φαντασιώσεις κενό ανορεξία πανικού σχέσεις διάχυτη προσέγγιση ψυχολόγος μετρό κατάθλιψη βουλιμία ψυχολόγοι Ακρόπολη κρίσεις διάσχιση ψυχοθεραπεία άγχος αναπτυξιακή δυσκολίες Οργασμός, αξίζει; αυτοπραγμάτωση αυτογνωσία εγκατάλειψη ψυχοθεραπευτής διάχυτη Ακρόπολη ψυχοθεραπεία αναπτυξιακή διαταραχή κενό κρίσεις διάσχιση βουλιμία συμπεριφοράς ψυχολόγος ανορεξία ψυχολογία κατάθλιψη νευρική προσέγγιση αναλυτική φόβος ψυχολόγοι θανάτου συμβουλευτική συνεδρίες γονέων δυσκολίες μετρό πανικού συναισθήματα αυτοεκτίμηση σχέσεις ψυχοθεραπεύτρια ραντεβού κέντρο ψυχοθεραπείας γνωσιακή φοβίες άγχος Αθήνα χαμηλή προβλήματα φαντασιώσεις Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπευτής προσέγγιση Ακρόπολη προβλήματα φόβος Αθήνα κατάθλιψη συναισθήματα θανάτου φαντασιώσεις ψυχολογία διάχυτη αυτοπραγμάτωση βουλιμία μετρό συνεδρίες ψυχοθεραπείας ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι φοβίες πανικού άγχος χαμηλή συμβουλευτική διάσχιση δυσκολίες αυτοεκτίμηση ψυχολόγος αυτογνωσία σχέσεις αναπτυξιακή νευρική ψυχοθεραπεία εγκατάλειψη ραντεβού κέντρο διαταραχή αναλυτική γνωσιακή συμπεριφοράς κρίσεις ανορεξία κενό γονέων

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2020-01-16 12:36:27