Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, μου αξίζει; ψυχοθεραπεία Αθήνα αυτογνωσία δυσκολίες προβλήματα νευρική αυτοπραγμάτωση εγκατάλειψη κατάθλιψη ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι γνωσιακή κρίσεις διαταραχή αυτοεκτίμηση πανικού αναπτυξιακή συνεδρίες διάσχιση ψυχολόγος ψυχολογία συναισθήματα φαντασιώσεις συμβουλευτική φοβίες Ακρόπολη σχέσεις άγχος μετρό γονέων προσέγγιση αναλυτική φόβος κέντρο βουλιμία ραντεβού ανορεξία διάχυτη ψυχοθεραπευτής θανάτου κενό χαμηλή συμπεριφοράς ψυχοθεραπείας

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, μου αξίζει; φοβίες κενό γνωσιακή δυσκολίες Ακρόπολη κρίσεις εγκατάλειψη ψυχοθεραπεύτρια κέντρο αυτοπραγμάτωση Αθήνα ραντεβού αυτογνωσία αυτοεκτίμηση ψυχολόγος συμβουλευτική συνεδρίες σχέσεις ψυχοθεραπείας διάχυτη ψυχοθεραπευτής φόβος ψυχολόγοι χαμηλή προσέγγιση ψυχολογία συναισθήματα κατάθλιψη μετρό φαντασιώσεις συμπεριφοράς άγχος διάσχιση βουλιμία διαταραχή θανάτου αναλυτική νευρική πανικού ανορεξία γονέων ψυχοθεραπεία αναπτυξιακή προβλήματαΟργασμός, μου αξίζει; κέντρο ψυχοθεραπεύτρια χαμηλή αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπευτής συμβουλευτική δυσκολίες ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση κρίσεις μετρό νευρική κατάθλιψη ψυχολόγοι αυτογνωσία αναπτυξιακή ψυχολογία προσέγγιση φόβος συμπεριφοράς άγχος προβλήματα γνωσιακή εγκατάλειψη ραντεβού φοβίες πανικού διάχυτη συνεδρίες ψυχοθεραπεία διάσχιση συναισθήματα κενό ανορεξία γονέων φαντασιώσεις Ακρόπολη Αθήνα βουλιμία διαταραχή ψυχολόγος αναλυτική σχέσεις θανάτου Οργασμός, μου αξίζει; συνεδρίες κέντρο βουλιμία μετρό γνωσιακή πανικού κενό ψυχοθεραπεύτρια γονέων διάσχιση προβλήματα διαταραχή σχέσεις φόβος ραντεβού εγκατάλειψη αυτοεκτίμηση χαμηλή ψυχοθεραπείας Ακρόπολη νευρική ψυχολογία θανάτου συμπεριφοράς κατάθλιψη άγχος φαντασιώσεις προσέγγιση αυτοπραγμάτωση διάχυτη αυτογνωσία Αθήνα αναλυτική συναισθήματα δυσκολίες συμβουλευτική κρίσεις ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής ανορεξία φοβίες ψυχοθεραπεία αναπτυξιακή ψυχολόγοι Οργασμός, μου αξίζει; διαταραχή φοβίες γνωσιακή ψυχολογία άγχος ψυχοθεραπείας χαμηλή συνεδρίες αναλυτική δυσκολίες βουλιμία ψυχολόγοι συμπεριφοράς συναισθήματα κενό κέντρο ψυχοθεραπεία συμβουλευτική γονέων ανορεξία αυτογνωσία αναπτυξιακή ψυχοθεραπεύτρια φόβος ψυχολόγος θανάτου προβλήματα νευρική μετρό αυτοεκτίμηση διάσχιση σχέσεις προσέγγιση ψυχοθεραπευτής πανικού ραντεβού διάχυτη Αθήνα κρίσεις Ακρόπολη εγκατάλειψη κατάθλιψη φαντασιώσεις αυτοπραγμάτωση Οργασμός, μου αξίζει; κέντρο ψυχοθεραπεύτρια γνωσιακή ψυχοθεραπείας συμβουλευτική κενό διαταραχή κρίσεις αναπτυξιακή χαμηλή αυτοπραγμάτωση αναλυτική ψυχολογία κατάθλιψη διάσχιση διάχυτη αυτογνωσία ραντεβού φόβος προσέγγιση βουλιμία συναισθήματα φαντασιώσεις θανάτου ψυχολόγος γονέων εγκατάλειψη συνεδρίες δυσκολίες νευρική προβλήματα ψυχοθεραπευτής Αθήνα σχέσεις συμπεριφοράς φοβίες μετρό Ακρόπολη ψυχολόγοι ψυχοθεραπεία πανικού ανορεξία άγχος αυτοεκτίμηση

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-04-06 13:19:41
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar