Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; αναλυτική χαμηλή προβλήματα νευρική αυτοεκτίμηση φοβίες θανάτου κέντρο συμβουλευτική Αθήνα κρίσεις φαντασιώσεις φόβος δυσκολίες Ακρόπολη βουλιμία εγκατάλειψη προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια διάχυτη κατάθλιψη αυτογνωσία γονέων πανικού αναπτυξιακή κενό ανορεξία ψυχοθεραπείας ψυχοθεραπεία συνεδρίες μετρό σχέσεις αυτοπραγμάτωση γνωσιακή ψυχοθεραπευτής άγχος ψυχολόγοι συναισθήματα ραντεβού διάσχιση διαταραχή συμπεριφοράς ψυχολογία ψυχολόγος

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; άγχος ψυχοθεραπεύτρια διάσχιση διάχυτη αναπτυξιακή ανορεξία ψυχολόγος χαμηλή κέντρο κατάθλιψη δυσκολίες εγκατάλειψη προβλήματα συνεδρίες νευρική μετρό γονέων φόβος ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση πανικού συμβουλευτική Αθήνα κενό ψυχοθεραπεία συναισθήματα γνωσιακή ραντεβού βουλιμία ψυχολογία συμπεριφοράς φοβίες θανάτου διαταραχή φαντασιώσεις ψυχολόγοι προσέγγιση αναλυτική κρίσεις ψυχοθεραπευτής Ακρόπολη αυτοεκτίμηση σχέσεις αυτογνωσίαΟργασμός, αξίζει; νευρική βουλιμία συνεδρίες συμπεριφοράς γνωσιακή ανορεξία αυτοπραγμάτωση εγκατάλειψη διαταραχή πανικού ραντεβού ψυχολόγος διάσχιση Αθήνα ψυχοθεραπεία αναπτυξιακή άγχος κατάθλιψη φαντασιώσεις δυσκολίες θανάτου Ακρόπολη διάχυτη ψυχολόγοι συμβουλευτική ψυχολογία προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπείας φόβος μετρό χαμηλή φοβίες προβλήματα κέντρο αυτογνωσία κρίσεις αυτοεκτίμηση αναλυτική συναισθήματα γονέων κενό ψυχοθεραπευτής σχέσεις Οργασμός, αξίζει; κέντρο γνωσιακή αναλυτική συμβουλευτική κρίσεις ψυχοθεραπείας ψυχοθεραπευτής συμπεριφοράς διάσχιση εγκατάλειψη συναισθήματα ραντεβού νευρική φαντασιώσεις πανικού σχέσεις αναπτυξιακή ψυχολόγος ψυχολόγοι προβλήματα ψυχολογία μετρό γονέων διαταραχή αυτοπραγμάτωση δυσκολίες Ακρόπολη άγχος φοβίες αυτοεκτίμηση ανορεξία χαμηλή κενό βουλιμία θανάτου ψυχοθεραπεύτρια διάχυτη ψυχοθεραπεία συνεδρίες προσέγγιση Αθήνα κατάθλιψη φόβος αυτογνωσία Οργασμός, αξίζει; ψυχολογία εγκατάλειψη αναλυτική Ακρόπολη ανορεξία συνεδρίες κενό ψυχολόγος κατάθλιψη πανικού διάχυτη ψυχοθεραπεία φαντασιώσεις κέντρο Αθήνα ψυχοθεραπευτής αναπτυξιακή συμπεριφοράς διάσχιση ψυχοθεραπείας θανάτου αυτοπραγμάτωση γνωσιακή άγχος κρίσεις ψυχοθεραπεύτρια φοβίες ψυχολόγοι συμβουλευτική βουλιμία αυτογνωσία φόβος δυσκολίες μετρό γονέων αυτοεκτίμηση χαμηλή προβλήματα προσέγγιση συναισθήματα νευρική ραντεβού σχέσεις διαταραχή

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2023-01-24 09:01:23
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar