Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; Αθήνα συνεδρίες διαταραχή προβλήματα μετρό ψυχοθεραπεύτρια Ακρόπολη ψυχολογία βουλιμία σχέσεις θανάτου φοβίες ψυχολόγος νευρική ραντεβού φαντασιώσεις αναλυτική γονέων ψυχοθεραπεία αυτογνωσία ανορεξία κρίσεις διάχυτη κατάθλιψη γνωσιακή προσέγγιση ψυχοθεραπευτής δυσκολίες εγκατάλειψη πανικού συναισθήματα άγχος κέντρο αυτοπραγμάτωση διάσχιση ψυχολόγοι συμπεριφοράς ψυχοθεραπείας χαμηλή φόβος αναπτυξιακή συμβουλευτική κενό αυτοεκτίμηση

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; κέντρο συνεδρίες Αθήνα εγκατάλειψη νευρική άγχος γνωσιακή συμβουλευτική ψυχολόγοι κρίσεις ραντεβού προσέγγιση δυσκολίες συναισθήματα ψυχοθεραπείας πανικού κενό γονέων διάσχιση αναπτυξιακή προβλήματα φοβίες αναλυτική ψυχοθεραπευτής ανορεξία ψυχοθεραπεύτρια μετρό χαμηλή Ακρόπολη φαντασιώσεις κατάθλιψη διαταραχή ψυχοθεραπεία αυτοεκτίμηση φόβος ψυχολογία αυτογνωσία συμπεριφοράς ψυχολόγος θανάτου αυτοπραγμάτωση βουλιμία διάχυτη σχέσειςΟργασμός, αξίζει; Ακρόπολη Αθήνα άγχος γονέων φοβίες αναπτυξιακή διάσχιση συμβουλευτική αυτογνωσία εγκατάλειψη ψυχολόγος συναισθήματα συμπεριφοράς ραντεβού ανορεξία ψυχοθεραπευτής αναλυτική νευρική σχέσεις ψυχοθεραπεύτρια χαμηλή κέντρο ψυχοθεραπεία ψυχολογία κενό προβλήματα φαντασιώσεις φόβος πανικού κρίσεις συνεδρίες αυτοπραγμάτωση βουλιμία γνωσιακή προσέγγιση κατάθλιψη διάχυτη θανάτου αυτοεκτίμηση μετρό διαταραχή δυσκολίες ψυχολόγοι ψυχοθεραπείας Οργασμός, αξίζει; προσέγγιση θανάτου δυσκολίες συνεδρίες πανικού ψυχολόγοι νευρική Αθήνα κέντρο κενό ψυχοθεραπευτής κατάθλιψη αυτοπραγμάτωση ανορεξία αυτογνωσία χαμηλή βουλιμία κρίσεις φόβος Ακρόπολη διαταραχή ραντεβού άγχος αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια συναισθήματα φαντασιώσεις αναπτυξιακή ψυχολογία προβλήματα γονέων σχέσεις γνωσιακή διάχυτη συμπεριφοράς ψυχοθεραπείας μετρό ψυχολόγος ψυχοθεραπεία εγκατάλειψη αυτοεκτίμηση συμβουλευτική φοβίες διάσχιση Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπευτής ψυχολόγος ψυχολογία μετρό διάχυτη ανορεξία κατάθλιψη κρίσεις κέντρο γνωσιακή βουλιμία φοβίες προσέγγιση κενό αναπτυξιακή ψυχολόγοι αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεύτρια αυτοπραγμάτωση γονέων αναλυτική θανάτου διαταραχή φαντασιώσεις σχέσεις Αθήνα πανικού ψυχοθεραπείας προβλήματα ψυχοθεραπεία χαμηλή συναισθήματα φόβος Ακρόπολη αυτογνωσία άγχος διάσχιση ραντεβού συμβουλευτική δυσκολίες συνεδρίες νευρική εγκατάλειψη συμπεριφοράς

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2019-11-08 12:34:45