Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; διαταραχή χαμηλή κενό Ακρόπολη αυτοεκτίμηση αναλυτική δυσκολίες κέντρο αυτογνωσία θανάτου ψυχολογία προσέγγιση νευρική προβλήματα συμβουλευτική ψυχολόγος φαντασιώσεις ψυχολόγοι μετρό άγχος κρίσεις σχέσεις ανορεξία ψυχοθεραπευτής φόβος αναπτυξιακή ραντεβού πανικού γνωσιακή συμπεριφοράς εγκατάλειψη διάσχιση γονέων ψυχοθεραπεία αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπείας συνεδρίες ψυχοθεραπεύτρια συναισθήματα Αθήνα βουλιμία φοβίες κατάθλιψη διάχυτη

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπευτής σχέσεις αυτοπραγμάτωση ραντεβού προβλήματα αυτοεκτίμηση Αθήνα διάσχιση δυσκολίες μετρό συνεδρίες πανικού φαντασιώσεις συμβουλευτική χαμηλή ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπείας φόβος κενό κατάθλιψη ψυχολογία διάχυτη γονέων κρίσεις ψυχολόγος άγχος νευρική εγκατάλειψη διαταραχή φοβίες συμπεριφοράς Ακρόπολη συναισθήματα ψυχολόγοι αναπτυξιακή κέντρο ανορεξία αυτογνωσία γνωσιακή θανάτου ψυχοθεραπεύτρια βουλιμία αναλυτική προσέγγισηΟργασμός, αξίζει; κενό ψυχοθεραπεία φόβος γνωσιακή άγχος φαντασιώσεις φοβίες ψυχολόγος εγκατάλειψη βουλιμία σχέσεις διαταραχή μετρό Ακρόπολη ψυχοθεραπείας συνεδρίες συμπεριφοράς αυτογνωσία νευρική συμβουλευτική κρίσεις αυτοπραγμάτωση προσέγγιση ανορεξία ψυχολογία αναπτυξιακή θανάτου διάχυτη χαμηλή Αθήνα ψυχοθεραπεύτρια διάσχιση κατάθλιψη κέντρο γονέων αναλυτική συναισθήματα πανικού αυτοεκτίμηση προβλήματα ραντεβού δυσκολίες ψυχοθεραπευτής ψυχολόγοι Οργασμός, αξίζει; κατάθλιψη θανάτου άγχος διάσχιση ανορεξία βουλιμία ψυχοθεραπευτής αναλυτική αυτοπραγμάτωση μετρό συμβουλευτική Ακρόπολη δυσκολίες ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι ψυχολογία αυτογνωσία κέντρο φοβίες συμπεριφοράς κρίσεις διαταραχή ραντεβού σχέσεις φαντασιώσεις προσέγγιση χαμηλή νευρική εγκατάλειψη ψυχοθεραπείας γνωσιακή διάχυτη αναπτυξιακή πανικού συνεδρίες συναισθήματα αυτοεκτίμηση προβλήματα φόβος κενό Αθήνα γονέων ψυχολόγος ψυχοθεραπεία Οργασμός, αξίζει; κενό πανικού διάχυτη ψυχοθεραπεία νευρική συμπεριφοράς ψυχολογία κέντρο διάσχιση βουλιμία φόβος Αθήνα συμβουλευτική χαμηλή ανορεξία γνωσιακή ψυχοθεραπευτής αναλυτική ψυχοθεραπείας σχέσεις θανάτου δυσκολίες αυτογνωσία φαντασιώσεις ψυχολόγοι αναπτυξιακή κατάθλιψη ψυχολόγος συνεδρίες κρίσεις μετρό γονέων προβλήματα ψυχοθεραπεύτρια φοβίες διαταραχή αυτοεκτίμηση προσέγγιση συναισθήματα Ακρόπολη ραντεβού εγκατάλειψη αυτοπραγμάτωση άγχος

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2023-05-19 10:01:56
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar