Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεία κέντρο αναλυτική αυτοπραγμάτωση κρίσεις προβλήματα δυσκολίες αναπτυξιακή χαμηλή ψυχοθεραπεύτρια συναισθήματα πανικού φαντασιώσεις ραντεβού κενό γονέων θανάτου αυτοεκτίμηση βουλιμία διάχυτη προσέγγιση συμπεριφοράς διάσχιση Ακρόπολη ψυχολόγοι εγκατάλειψη σχέσεις κατάθλιψη νευρική γνωσιακή φόβος Αθήνα ψυχοθεραπείας ψυχολόγος ανορεξία φοβίες συνεδρίες ψυχοθεραπευτής μετρό συμβουλευτική διαταραχή ψυχολογία άγχος αυτογνωσία

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; ψυχολογία κενό προβλήματα προσέγγιση κρίσεις διάσχιση κέντρο συμβουλευτική φαντασιώσεις άγχος συνεδρίες νευρική αυτογνωσία μετρό αυτοεκτίμηση ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια βουλιμία ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας διαταραχή εγκατάλειψη γνωσιακή φοβίες αυτοπραγμάτωση γονέων κατάθλιψη Αθήνα αναλυτική πανικού ψυχολόγοι συναισθήματα ραντεβού ανορεξία φόβος διάχυτη αναπτυξιακή χαμηλή ψυχοθεραπεία θανάτου Ακρόπολη συμπεριφοράς σχέσεις δυσκολίεςΟργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεία ραντεβού Ακρόπολη Αθήνα ψυχολογία φόβος διάσχιση κατάθλιψη βουλιμία ψυχολόγος δυσκολίες αυτογνωσία άγχος σχέσεις γνωσιακή αναπτυξιακή συμβουλευτική ψυχολόγοι κενό γονέων φοβίες ψυχοθεραπείας εγκατάλειψη διαταραχή θανάτου προσέγγιση φαντασιώσεις συμπεριφοράς ανορεξία χαμηλή αυτοπραγμάτωση προβλήματα ψυχοθεραπεύτρια μετρό νευρική διάχυτη κέντρο πανικού συναισθήματα ψυχοθεραπευτής αυτοεκτίμηση κρίσεις συνεδρίες αναλυτική Οργασμός, αξίζει; μετρό δυσκολίες διαταραχή αναλυτική αυτογνωσία διάχυτη γνωσιακή φόβος ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεύτρια προσέγγιση χαμηλή Αθήνα κατάθλιψη νευρική θανάτου γονέων εγκατάλειψη κέντρο διάσχιση αναπτυξιακή συμβουλευτική Ακρόπολη ψυχολογία βουλιμία αυτοεκτίμηση ψυχολόγοι ψυχοθεραπείας προβλήματα φαντασιώσεις ανορεξία συναισθήματα κρίσεις σχέσεις ραντεβού ψυχολόγος συμπεριφοράς πανικού άγχος συνεδρίες αυτοπραγμάτωση φοβίες κενό ψυχοθεραπεία Οργασμός, αξίζει; συμπεριφοράς βουλιμία θανάτου ψυχοθεραπείας Αθήνα κενό κατάθλιψη άγχος γνωσιακή γονέων συνεδρίες πανικού προβλήματα ψυχολογία αυτογνωσία συμβουλευτική κρίσεις συναισθήματα αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεία χαμηλή ψυχολόγος φαντασιώσεις αναλυτική προσέγγιση κέντρο αναπτυξιακή Ακρόπολη διάσχιση φοβίες ψυχοθεραπεύτρια σχέσεις ραντεβού νευρική δυσκολίες διαταραχή μετρό εγκατάλειψη ψυχοθεραπευτής αυτοπραγμάτωση διάχυτη φόβος ανορεξία ψυχολόγοι Οργασμός, αξίζει; ψυχολογία ραντεβού κενό δυσκολίες προσέγγιση κέντρο ψυχολόγος άγχος ψυχοθεραπείας συναισθήματα βουλιμία φαντασιώσεις θανάτου αυτογνωσία ψυχολόγοι φοβίες χαμηλή ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεύτρια γνωσιακή αυτοεκτίμηση Αθήνα διάχυτη ανορεξία εγκατάλειψη νευρική αναπτυξιακή πανικού διαταραχή αναλυτική συνεδρίες Ακρόπολη αυτοπραγμάτωση κρίσεις μετρό συμπεριφοράς γονέων διάσχιση προβλήματα φόβος σχέσεις συμβουλευτική κατάθλιψη

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2020-09-02 13:32:41