Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; διαταραχή Αθήνα βουλιμία χαμηλή ραντεβού συμβουλευτική προβλήματα κρίσεις δυσκολίες ψυχοθεραπείας αναλυτική άγχος πανικού κέντρο αυτογνωσία αυτοπραγμάτωση μετρό φόβος γνωσιακή γονέων ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπευτής διάσχιση προσέγγιση κενό ψυχολόγος ψυχολόγοι θανάτου ανορεξία συνεδρίες φοβίες ψυχοθεραπεία κατάθλιψη συναισθήματα αυτοεκτίμηση συμπεριφοράς διάχυτη σχέσεις νευρική φαντασιώσεις ψυχολογία αναπτυξιακή εγκατάλειψη Ακρόπολη

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; φοβίες σχέσεις νευρική ψυχοθεραπείας διάσχιση αναλυτική θανάτου προβλήματα Αθήνα ψυχολόγος κρίσεις συμπεριφοράς Ακρόπολη αυτογνωσία ραντεβού εγκατάλειψη βουλιμία ψυχοθεραπεία συμβουλευτική ψυχολόγοι ψυχοθεραπευτής μετρό φόβος κέντρο αυτοπραγμάτωση πανικού διαταραχή φαντασιώσεις γνωσιακή συναισθήματα ανορεξία συνεδρίες χαμηλή ψυχολογία διάχυτη άγχος γονέων αυτοεκτίμηση κατάθλιψη αναπτυξιακή ψυχοθεραπεύτρια δυσκολίες προσέγγιση κενόΟργασμός, αξίζει; συνεδρίες διάχυτη φοβίες αναπτυξιακή κέντρο ψυχολογία αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας μετρό φαντασιώσεις κρίσεις προσέγγιση κατάθλιψη ανορεξία κενό συναισθήματα φόβος γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια αυτογνωσία πανικού άγχος Αθήνα συμβουλευτική νευρική διαταραχή χαμηλή δυσκολίες διάσχιση αναλυτική ψυχοθεραπευτής εγκατάλειψη ψυχολόγος ραντεβού βουλιμία θανάτου σχέσεις συμπεριφοράς ψυχολόγοι αυτοπραγμάτωση προβλήματα Ακρόπολη γονέων ψυχοθεραπεία Οργασμός, αξίζει; συναισθήματα προσέγγιση ψυχολόγοι κενό δυσκολίες σχέσεις αυτογνωσία κατάθλιψη φαντασιώσεις βουλιμία γονέων συνεδρίες διάχυτη Αθήνα διάσχιση άγχος φόβος συμπεριφοράς ψυχοθεραπεία ραντεβού ψυχοθεραπευτής εγκατάλειψη θανάτου πανικού κρίσεις κέντρο ψυχολόγος ψυχοθεραπείας προβλήματα αυτοεκτίμηση αναλυτική αναπτυξιακή νευρική συμβουλευτική διαταραχή φοβίες μετρό γνωσιακή χαμηλή ψυχοθεραπεύτρια Ακρόπολη ανορεξία ψυχολογία αυτοπραγμάτωση Οργασμός, αξίζει; διάχυτη αυτογνωσία γνωσιακή προβλήματα αναλυτική φοβίες αυτοεκτίμηση αυτοπραγμάτωση θανάτου ραντεβού κατάθλιψη προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια κρίσεις ψυχοθεραπευτής χαμηλή συνεδρίες εγκατάλειψη συμβουλευτική συναισθήματα Αθήνα νευρική ψυχολόγοι ψυχολογία Ακρόπολη φόβος κέντρο σχέσεις διάσχιση πανικού αναπτυξιακή ανορεξία ψυχολόγος διαταραχή βουλιμία συμπεριφοράς μετρό κενό άγχος δυσκολίες ψυχοθεραπείας φαντασιώσεις γονέων ψυχοθεραπεία Οργασμός, αξίζει; ψυχολόγος ψυχολόγοι θανάτου προβλήματα ψυχοθεραπεία ανορεξία προσέγγιση ραντεβού φαντασιώσεις ψυχολογία εγκατάλειψη σχέσεις μετρό Ακρόπολη άγχος συναισθήματα κενό ψυχοθεραπείας κατάθλιψη συμπεριφοράς κρίσεις αυτοεκτίμηση Αθήνα ψυχοθεραπευτής αυτογνωσία νευρική κέντρο φόβος ψυχοθεραπεύτρια συνεδρίες διάχυτη χαμηλή διάσχιση γονέων διαταραχή αναπτυξιακή συμβουλευτική αυτοπραγμάτωση πανικού γνωσιακή δυσκολίες φοβίες αναλυτική βουλιμία

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2019-05-08 10:23:34