Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; βουλιμία Αθήνα ψυχολογία ψυχολόγος ψυχοθεραπείας συναισθήματα προσέγγιση κρίσεις διάχυτη κενό ψυχοθεραπευτής συμβουλευτική αναλυτική σχέσεις συνεδρίες φόβος κέντρο ραντεβού ψυχολόγοι νευρική θανάτου άγχος αναπτυξιακή μετρό ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπεύτρια χαμηλή γνωσιακή φοβίες προβλήματα διάσχιση δυσκολίες γονέων αυτογνωσία Ακρόπολη φαντασιώσεις διαταραχή κατάθλιψη αυτοπραγμάτωση αυτοεκτίμηση εγκατάλειψη συμπεριφοράς ανορεξία πανικού

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; θανάτου γνωσιακή χαμηλή σχέσεις αναπτυξιακή αυτογνωσία διαταραχή άγχος κενό ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική μετρό κέντρο φόβος διάχυτη προβλήματα ψυχοθεραπευτής ψυχολόγος Ακρόπολη νευρική Αθήνα φοβίες βουλιμία δυσκολίες προσέγγιση κατάθλιψη φαντασιώσεις κρίσεις συνεδρίες αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας ανορεξία γονέων συναισθήματα διάσχιση πανικού ψυχολόγοι αυτοπραγμάτωση συμπεριφοράς εγκατάλειψη ψυχοθεραπεία ψυχολογία ραντεβού αναλυτικήΟργασμός, αξίζει; φόβος κέντρο προσέγγιση ψυχοθεραπευτής εγκατάλειψη συναισθήματα νευρική ψυχολόγοι ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις κατάθλιψη Αθήνα γονέων κρίσεις συνεδρίες θανάτου διάχυτη ψυχολογία διαταραχή ψυχοθεραπείας πανικού ανορεξία δυσκολίες αυτογνωσία χαμηλή αυτοεκτίμηση συμπεριφοράς άγχος αυτοπραγμάτωση κενό Ακρόπολη συμβουλευτική ραντεβού προβλήματα μετρό βουλιμία σχέσεις διάσχιση φοβίες γνωσιακή αναπτυξιακή αναλυτική ψυχοθεραπεία ψυχολόγος Οργασμός, αξίζει; αναπτυξιακή πανικού διάσχιση ανορεξία Αθήνα μετρό φοβίες γνωσιακή δυσκολίες ψυχολόγοι αυτοπραγμάτωση αυτοεκτίμηση εγκατάλειψη συμπεριφοράς κενό ψυχολόγος βουλιμία συνεδρίες ψυχοθεραπεύτρια αναλυτική φόβος διάχυτη συμβουλευτική διαταραχή κατάθλιψη σχέσεις Ακρόπολη κέντρο άγχος προβλήματα ψυχοθεραπείας θανάτου ψυχοθεραπεία κρίσεις ραντεβού χαμηλή γονέων ψυχολογία συναισθήματα νευρική προσέγγιση φαντασιώσεις ψυχοθεραπευτής αυτογνωσία Οργασμός, αξίζει; γονέων συμπεριφοράς ανορεξία προσέγγιση συμβουλευτική αυτογνωσία κενό αναπτυξιακή ψυχολογία ραντεβού προβλήματα ψυχοθεραπείας διάσχιση κατάθλιψη ψυχολόγος χαμηλή μετρό Αθήνα άγχος φόβος φαντασιώσεις συναισθήματα γνωσιακή αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπεία διάχυτη βουλιμία αναλυτική εγκατάλειψη διαταραχή σχέσεις δυσκολίες θανάτου κέντρο ψυχοθεραπευτής πανικού φοβίες Ακρόπολη νευρική συνεδρίες κρίσεις αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγοι

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2019-08-31 13:31:23