Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; πανικού Αθήνα συμβουλευτική ανορεξία αυτοπραγμάτωση διάχυτη σχέσεις ψυχολογία αναλυτική ψυχολόγος αναπτυξιακή ραντεβού αυτοεκτίμηση γονέων συναισθήματα χαμηλή συμπεριφοράς δυσκολίες βουλιμία γνωσιακή Ακρόπολη φαντασιώσεις εγκατάλειψη κατάθλιψη αυτογνωσία προσέγγιση μετρό διαταραχή ψυχοθεραπεύτρια άγχος ψυχοθεραπείας φοβίες προβλήματα κέντρο κενό ψυχοθεραπευτής νευρική ψυχολόγοι κρίσεις διάσχιση συνεδρίες ψυχοθεραπεία φόβος θανάτου

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; ανορεξία φόβος ψυχοθεραπεία συνεδρίες σχέσεις ψυχοθεραπεύτρια ραντεβού διαταραχή αυτοεκτίμηση φαντασιώσεις προσέγγιση κατάθλιψη ψυχολόγοι θανάτου συμβουλευτική διάχυτη συναισθήματα αναπτυξιακή ψυχολογία συμπεριφοράς Αθήνα νευρική άγχος χαμηλή γονέων γνωσιακή μετρό προβλήματα Ακρόπολη βουλιμία δυσκολίες εγκατάλειψη κρίσεις ψυχοθεραπείας πανικού αναλυτική αυτογνωσία ψυχοθεραπευτής αυτοπραγμάτωση φοβίες ψυχολόγος διάσχιση κέντρο κενόΟργασμός, αξίζει; χαμηλή προβλήματα διαταραχή γνωσιακή διάχυτη αυτοεκτίμηση μετρό αναλυτική πανικού σχέσεις κρίσεις Ακρόπολη διάσχιση εγκατάλειψη δυσκολίες ψυχολόγος αυτογνωσία φόβος προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία ψυχολογία συμβουλευτική άγχος αυτοπραγμάτωση ψυχολόγοι συνεδρίες νευρική κέντρο γονέων κενό ψυχοθεραπείας συναισθήματα Αθήνα αναπτυξιακή συμπεριφοράς κατάθλιψη ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεία φαντασιώσεις ραντεβού βουλιμία θανάτου φοβίες Οργασμός, αξίζει; εγκατάλειψη αυτοεκτίμηση μετρό προσέγγιση ψυχολογία φοβίες φόβος δυσκολίες ραντεβού αυτογνωσία συμβουλευτική βουλιμία ψυχοθεραπεία συναισθήματα συμπεριφοράς διαταραχή κρίσεις κέντρο διάχυτη πανικού γονέων άγχος συνεδρίες Αθήνα διάσχιση ψυχολόγοι γνωσιακή αναλυτική ανορεξία χαμηλή θανάτου ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια αναπτυξιακή ψυχοθεραπείας νευρική φαντασιώσεις αυτοπραγμάτωση σχέσεις ψυχοθεραπευτής κενό Ακρόπολη κατάθλιψη προβλήματα Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπευτής γονέων διάχυτη ψυχοθεραπεία πανικού κατάθλιψη θανάτου ραντεβού άγχος κενό συμβουλευτική φαντασιώσεις κρίσεις γνωσιακή σχέσεις συνεδρίες ψυχολόγος συναισθήματα μετρό εγκατάλειψη ψυχοθεραπείας νευρική φόβος διαταραχή προβλήματα διάσχιση αυτοεκτίμηση συμπεριφοράς ανορεξία αναλυτική κέντρο ψυχολόγοι αναπτυξιακή ψυχολογία βουλιμία αυτογνωσία Αθήνα Ακρόπολη προσέγγιση χαμηλή δυσκολίες αυτοπραγμάτωση φοβίες Οργασμός, αξίζει; ψυχολόγος Αθήνα διαταραχή διάσχιση ψυχοθεραπευτής ανορεξία κενό αναλυτική νευρική συμπεριφοράς κρίσεις θανάτου ψυχοθεραπεύτρια πανικού δυσκολίες ψυχολόγοι ψυχοθεραπείας αναπτυξιακή προσέγγιση προβλήματα αυτογνωσία αυτοεκτίμηση συναισθήματα φαντασιώσεις κατάθλιψη χαμηλή εγκατάλειψη συμβουλευτική Ακρόπολη γνωσιακή γονέων συνεδρίες φοβίες διάχυτη ψυχοθεραπεία κέντρο αυτοπραγμάτωση άγχος βουλιμία μετρό ραντεβού φόβος σχέσεις ψυχολογία

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2020-06-25 13:31:43