Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; Αθήνα προβλήματα χαμηλή διάχυτη φοβίες αναπτυξιακή συμπεριφοράς αναλυτική φαντασιώσεις κρίσεις ψυχοθεραπεία ραντεβού πανικού Ακρόπολη ψυχολογία ψυχοθεραπευτής κενό σχέσεις προσέγγιση ψυχολόγος ψυχοθεραπείας κέντρο συμβουλευτική άγχος βουλιμία γνωσιακή διαταραχή αυτοεκτίμηση νευρική διάσχιση συνεδρίες φόβος κατάθλιψη γονέων μετρό ψυχολόγοι συναισθήματα ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία θανάτου δυσκολίες αυτοπραγμάτωση εγκατάλειψη αυτογνωσία

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; εγκατάλειψη προσέγγιση φόβος ψυχοθεραπεία μετρό κατάθλιψη πανικού χαμηλή νευρική συμβουλευτική ψυχολόγοι γονέων διάχυτη αυτοπραγμάτωση κενό θανάτου Αθήνα ψυχοθεραπεύτρια γνωσιακή αναλυτική συνεδρίες ψυχοθεραπείας διάσχιση ψυχοθεραπευτής διαταραχή βουλιμία συναισθήματα αυτογνωσία ψυχολόγος φοβίες κρίσεις σχέσεις κέντρο φαντασιώσεις ανορεξία αυτοεκτίμηση δυσκολίες συμπεριφοράς ψυχολογία αναπτυξιακή ραντεβού Ακρόπολη άγχος προβλήματαΟργασμός, αξίζει; σχέσεις εγκατάλειψη αναπτυξιακή ψυχοθεραπεία φόβος άγχος χαμηλή δυσκολίες συμπεριφοράς ανορεξία ραντεβού ψυχοθεραπευτής αυτοεκτίμηση γνωσιακή συναισθήματα συνεδρίες γονέων κρίσεις διαταραχή προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια αυτογνωσία μετρό Ακρόπολη αυτοπραγμάτωση φαντασιώσεις διάχυτη ψυχολόγος συμβουλευτική ψυχολογία βουλιμία ψυχοθεραπείας φοβίες κενό αναλυτική προβλήματα κατάθλιψη θανάτου διάσχιση πανικού κέντρο νευρική ψυχολόγοι Αθήνα Οργασμός, αξίζει; γονέων νευρική φοβίες δυσκολίες γνωσιακή αυτοπραγμάτωση προσέγγιση κενό θανάτου συμβουλευτική διάσχιση ψυχοθεραπεύτρια διάχυτη ανορεξία άγχος πανικού μετρό κέντρο εγκατάλειψη ψυχοθεραπείας φαντασιώσεις διαταραχή ψυχολόγος ψυχολόγοι χαμηλή συναισθήματα αναπτυξιακή φόβος Αθήνα συμπεριφοράς βουλιμία κατάθλιψη ψυχοθεραπεία ραντεβού αναλυτική προβλήματα Ακρόπολη σχέσεις ψυχοθεραπευτής συνεδρίες αυτογνωσία κρίσεις ψυχολογία αυτοεκτίμηση Οργασμός, αξίζει; εγκατάλειψη αυτοπραγμάτωση συμβουλευτική διάσχιση ψυχοθεραπείας Αθήνα χαμηλή διαταραχή ψυχολογία κέντρο φόβος γονέων σχέσεις ψυχοθεραπεία προβλήματα φοβίες πανικού κενό μετρό αναλυτική ανορεξία διάχυτη νευρική συναισθήματα ψυχοθεραπεύτρια άγχος αναπτυξιακή αυτοεκτίμηση προσέγγιση βουλιμία αυτογνωσία ραντεβού ψυχολόγος συνεδρίες Ακρόπολη συμπεριφοράς δυσκολίες θανάτου ψυχοθεραπευτής γνωσιακή ψυχολόγοι κρίσεις φαντασιώσεις κατάθλιψη Οργασμός, αξίζει; συνεδρίες αυτοεκτίμηση δυσκολίες αυτογνωσία ψυχολόγοι συμπεριφοράς κέντρο ψυχοθεραπευτής διάσχιση ανορεξία άγχος νευρική ψυχοθεραπείας ψυχολογία ψυχοθεραπεία αυτοπραγμάτωση θανάτου συναισθήματα διάχυτη κενό μετρό ραντεβού συμβουλευτική χαμηλή φοβίες σχέσεις εγκατάλειψη προβλήματα Αθήνα ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις αναπτυξιακή φόβος γνωσιακή προσέγγιση διαταραχή κρίσεις γονέων βουλιμία αναλυτική πανικού Ακρόπολη κατάθλιψη ψυχολόγος Οργασμός, αξίζει; δυσκολίες κατάθλιψη συμπεριφοράς νευρική κρίσεις μετρό συνεδρίες φοβίες ψυχοθεραπεύτρια εγκατάλειψη αυτοπραγμάτωση βουλιμία φαντασιώσεις φόβος ψυχοθεραπευτής κενό προσέγγιση διάχυτη διάσχιση γονέων αναπτυξιακή Αθήνα ψυχολόγος αναλυτική ραντεβού Ακρόπολη κέντρο γνωσιακή αυτογνωσία συμβουλευτική άγχος πανικού ψυχολογία ψυχοθεραπεία αυτοεκτίμηση διαταραχή χαμηλή συναισθήματα θανάτου ψυχολόγοι ψυχοθεραπείας σχέσεις προβλήματα ανορεξία

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2022-05-16 10:03:56