Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, μου αξίζει; συμβουλευτική διάσχιση εγκατάλειψη νευρική αναπτυξιακή ψυχολόγοι σχέσεις προσέγγιση κρίσεις γονέων ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής χαμηλή αυτογνωσία βουλιμία μετρό αναλυτική ραντεβού συναισθήματα φόβος ψυχοθεραπεία άγχος ψυχολογία γνωσιακή φαντασιώσεις διάχυτη αυτοεκτίμηση κενό αυτοπραγμάτωση ανορεξία φοβίες κατάθλιψη συμπεριφοράς προβλήματα Ακρόπολη πανικού ψυχοθεραπεύτρια κέντρο θανάτου διαταραχή ψυχοθεραπείας Αθήνα συνεδρίες δυσκολίες

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, μου αξίζει; ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια αναπτυξιακή διάχυτη αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπευτής νευρική ανορεξία προβλήματα ψυχοθεραπεία ψυχολογία ραντεβού συνεδρίες πανικού ψυχολόγοι συμπεριφοράς κέντρο βουλιμία χαμηλή δυσκολίες σχέσεις συμβουλευτική μετρό φόβος αναλυτική προσέγγιση αυτογνωσία συναισθήματα άγχος Αθήνα Ακρόπολη διάσχιση ψυχοθεραπείας γονέων αυτοεκτίμηση γνωσιακή κρίσεις θανάτου κενό διαταραχή εγκατάλειψη φοβίες κατάθλιψη φαντασιώσειςΟργασμός, μου αξίζει; συμβουλευτική εγκατάλειψη αναλυτική φόβος Ακρόπολη συναισθήματα αυτογνωσία ψυχοθεραπεύτρια χαμηλή διαταραχή αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπευτής ψυχολόγοι κατάθλιψη σχέσεις συνεδρίες Αθήνα φαντασιώσεις δυσκολίες ανορεξία ψυχολόγος βουλιμία φοβίες διάχυτη άγχος νευρική πανικού μετρό διάσχιση κέντρο γονέων προσέγγιση ψυχοθεραπείας θανάτου ψυχοθεραπεία συμπεριφοράς γνωσιακή ραντεβού αναπτυξιακή προβλήματα κρίσεις αυτοεκτίμηση κενό ψυχολογία Οργασμός, μου αξίζει; συμπεριφοράς βουλιμία εγκατάλειψη νευρική προβλήματα ψυχοθεραπεία κρίσεις αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια άγχος αυτοπραγμάτωση πανικού ψυχολογία κέντρο συναισθήματα αναπτυξιακή διάχυτη σχέσεις προσέγγιση συμβουλευτική δυσκολίες ανορεξία Αθήνα ψυχοθεραπείας χαμηλή ψυχοθεραπευτής αυτοεκτίμηση φόβος μετρό διάσχιση συνεδρίες θανάτου φοβίες ψυχολόγος φαντασιώσεις γνωσιακή διαταραχή κατάθλιψη ψυχολόγοι αυτογνωσία ραντεβού κενό Ακρόπολη γονέων Οργασμός, μου αξίζει; φοβίες ψυχολογία σχέσεις γνωσιακή ψυχοθεραπείας ψυχολόγοι συμβουλευτική πανικού κρίσεις αυτογνωσία Αθήνα χαμηλή ανορεξία φόβος συναισθήματα δυσκολίες νευρική ψυχοθεραπεία φαντασιώσεις γονέων συνεδρίες αναπτυξιακή προσέγγιση εγκατάλειψη αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια κενό μετρό προβλήματα διάσχιση Ακρόπολη συμπεριφοράς αυτοπραγμάτωση αυτοεκτίμηση κατάθλιψη διαταραχή θανάτου ψυχοθεραπευτής διάχυτη βουλιμία άγχος κέντρο ραντεβού ψυχολόγος Οργασμός, μου αξίζει; γνωσιακή δυσκολίες θανάτου γονέων κενό φόβος φοβίες μετρό ψυχολογία χαμηλή συνεδρίες ψυχολόγος σχέσεις κρίσεις διάσχιση κέντρο διαταραχή συναισθήματα άγχος προσέγγιση ψυχοθεραπείας διάχυτη αναλυτική αυτογνωσία κατάθλιψη ψυχοθεραπεύτρια προβλήματα φαντασιώσεις αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπευτής νευρική πανικού αυτοπραγμάτωση Ακρόπολη Αθήνα αναπτυξιακή ψυχοθεραπεία ψυχολόγοι εγκατάλειψη συμβουλευτική βουλιμία ραντεβού συμπεριφοράς ανορεξία

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-02-20 12:19:45
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar