Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; βουλιμία φαντασιώσεις άγχος ψυχοθεραπευτής γονέων πανικού σχέσεις Αθήνα ραντεβού ανορεξία προβλήματα ψυχοθεραπείας ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια αυτογνωσία συναισθήματα νευρική προσέγγιση γνωσιακή διάσχιση κέντρο κενό φόβος κατάθλιψη αναπτυξιακή συνεδρίες διάχυτη χαμηλή κρίσεις ψυχοθεραπεία αυτοεκτίμηση θανάτου ψυχολόγοι Ακρόπολη φοβίες εγκατάλειψη αναλυτική δυσκολίες αυτοπραγμάτωση μετρό διαταραχή συμβουλευτική συμπεριφοράς ψυχολογία

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; συμπεριφοράς διάσχιση πανικού αναλυτική θανάτου αυτοεκτίμηση ψυχολογία διάχυτη ανορεξία προσέγγιση γνωσιακή συνεδρίες ψυχολόγος συναισθήματα ψυχολόγοι διαταραχή βουλιμία μετρό ραντεβού φοβίες δυσκολίες ψυχοθεραπείας γονέων κενό κέντρο εγκατάλειψη αυτοπραγμάτωση κρίσεις χαμηλή φόβος ψυχοθεραπεύτρια σχέσεις άγχος αναπτυξιακή Αθήνα ψυχοθεραπευτής νευρική συμβουλευτική αυτογνωσία φαντασιώσεις προβλήματα ψυχοθεραπεία Ακρόπολη κατάθλιψηΟργασμός, αξίζει; διάσχιση εγκατάλειψη Ακρόπολη θανάτου διάχυτη χαμηλή ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπευτής συμπεριφοράς διαταραχή μετρό γονέων γνωσιακή προβλήματα σχέσεις συνεδρίες Αθήνα κατάθλιψη ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση δυσκολίες αναπτυξιακή κρίσεις ψυχολόγοι συναισθήματα αναλυτική νευρική ψυχολογία φοβίες πανικού αυτογνωσία κενό συμβουλευτική φόβος βουλιμία ραντεβού ψυχολόγος άγχος κέντρο αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεία προσέγγιση ανορεξία φαντασιώσεις Οργασμός, αξίζει; Ακρόπολη αναλυτική διάχυτη ανορεξία πανικού προσέγγιση κενό μετρό ραντεβού φαντασιώσεις εγκατάλειψη νευρική διαταραχή άγχος συμπεριφοράς αναπτυξιακή κέντρο θανάτου ψυχολόγοι αυτογνωσία βουλιμία ψυχοθεραπευτής προβλήματα γονέων κρίσεις φόβος συναισθήματα κατάθλιψη ψυχολογία σχέσεις φοβίες ψυχολόγος Αθήνα αυτοεκτίμηση χαμηλή διάσχιση ψυχοθεραπεύτρια συνεδρίες γνωσιακή αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπείας δυσκολίες ψυχοθεραπεία συμβουλευτική Οργασμός, αξίζει; μετρό βουλιμία ανορεξία αναλυτική φόβος ραντεβού αναπτυξιακή φοβίες δυσκολίες κρίσεις συνεδρίες σχέσεις αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας αυτογνωσία ψυχολόγος προσέγγιση προβλήματα Αθήνα διάσχιση άγχος χαμηλή αυτοπραγμάτωση συμβουλευτική διάχυτη γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια ψυχολογία ψυχοθεραπεία ψυχολόγοι κέντρο εγκατάλειψη φαντασιώσεις κατάθλιψη θανάτου διαταραχή γονέων συναισθήματα συμπεριφοράς Ακρόπολη πανικού νευρική κενό ψυχοθεραπευτής Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεία ψυχολογία Αθήνα ψυχολόγοι διάχυτη μετρό ψυχοθεραπείας Ακρόπολη συμπεριφοράς νευρική σχέσεις κρίσεις χαμηλή πανικού κατάθλιψη άγχος φαντασιώσεις συνεδρίες προβλήματα αυτογνωσία ανορεξία συναισθήματα γνωσιακή διάσχιση κενό αυτοπραγμάτωση βουλιμία κέντρο εγκατάλειψη θανάτου αυτοεκτίμηση φοβίες ραντεβού γονέων ψυχοθεραπευτής αναπτυξιακή προσέγγιση δυσκολίες αναλυτική διαταραχή φόβος ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική ψυχολόγος Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπεία συνεδρίες προσέγγιση κέντρο διάσχιση συμπεριφοράς ψυχολόγος φαντασιώσεις ψυχολογία ανορεξία γνωσιακή φοβίες σχέσεις Ακρόπολη πανικού γονέων συναισθήματα διάχυτη ψυχοθεραπείας ψυχολόγοι ψυχοθεραπεύτρια άγχος νευρική αυτοεκτίμηση κατάθλιψη φόβος θανάτου κρίσεις ψυχοθεραπευτής προβλήματα αυτοπραγμάτωση ραντεβού κενό Αθήνα διαταραχή εγκατάλειψη μετρό χαμηλή αναλυτική συμβουλευτική αναπτυξιακή αυτογνωσία βουλιμία δυσκολίες

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2020-09-25 13:32:45