Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; βουλιμία άγχος χαμηλή συμβουλευτική φαντασιώσεις κενό θανάτου κρίσεις ψυχολόγοι ψυχοθεραπεύτρια εγκατάλειψη γνωσιακή αναπτυξιακή σχέσεις κέντρο διαταραχή αναλυτική συνεδρίες ψυχοθεραπευτής πανικού αυτοπραγμάτωση δυσκολίες Ακρόπολη αυτοεκτίμηση ραντεβού Αθήνα ψυχολογία μετρό κατάθλιψη φόβος διάσχιση φοβίες συναισθήματα προσέγγιση αυτογνωσία προβλήματα νευρική συμπεριφοράς γονέων ψυχοθεραπεία ψυχολόγος ψυχοθεραπείας διάχυτη ανορεξία

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; δυσκολίες ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπευτής γνωσιακή συνεδρίες αυτοεκτίμηση κατάθλιψη μετρό συναισθήματα προσέγγιση θανάτου φαντασιώσεις νευρική κρίσεις αυτοπραγμάτωση ανορεξία ψυχολόγοι σχέσεις ψυχολόγος συμβουλευτική ψυχοθεραπείας Αθήνα Ακρόπολη αναλυτική φοβίες ψυχοθεραπεύτρια φόβος διάχυτη αυτογνωσία ψυχολογία αναπτυξιακή διάσχιση άγχος χαμηλή βουλιμία εγκατάλειψη συμπεριφοράς διαταραχή κενό κέντρο ραντεβού γονέων προβλήματα πανικούΟργασμός, αξίζει; κέντρο διάσχιση κρίσεις ψυχολόγος άγχος αναπτυξιακή βουλιμία νευρική μετρό φόβος διάχυτη ψυχοθεραπείας συμπεριφοράς αναλυτική φοβίες ψυχοθεραπευτής ψυχολόγοι πανικού συναισθήματα ψυχοθεραπεύτρια διαταραχή Ακρόπολη Αθήνα κενό αυτογνωσία συνεδρίες αυτοπραγμάτωση γνωσιακή ψυχολογία γονέων προβλήματα θανάτου ραντεβού κατάθλιψη εγκατάλειψη φαντασιώσεις χαμηλή προσέγγιση σχέσεις ψυχοθεραπεία δυσκολίες αυτοεκτίμηση συμβουλευτική ανορεξία Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπευτής πανικού συναισθήματα προβλήματα διάσχιση αναλυτική Αθήνα κενό άγχος δυσκολίες νευρική μετρό ανορεξία αυτογνωσία βουλιμία διάχυτη Ακρόπολη διαταραχή θανάτου φόβος προσέγγιση χαμηλή φοβίες συμβουλευτική κέντρο κρίσεις ψυχολόγος αναπτυξιακή ψυχολόγοι αυτοεκτίμηση αυτοπραγμάτωση συμπεριφοράς εγκατάλειψη κατάθλιψη σχέσεις γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις ψυχοθεραπεία ραντεβού γονέων ψυχολογία ψυχοθεραπείας συνεδρίες Οργασμός, αξίζει; διάσχιση φαντασιώσεις συνεδρίες αναπτυξιακή ανορεξία ψυχολόγος βουλιμία ψυχολόγοι γονέων φοβίες νευρική δυσκολίες κρίσεις διαταραχή συμβουλευτική αυτοεκτίμηση προσέγγιση σχέσεις χαμηλή αναλυτική γνωσιακή ψυχοθεραπευτής άγχος κενό αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπείας διάχυτη κέντρο Αθήνα ραντεβού αυτογνωσία φόβος ψυχολογία προβλήματα ψυχοθεραπεία θανάτου εγκατάλειψη συναισθήματα κατάθλιψη Ακρόπολη πανικού συμπεριφοράς μετρό ψυχοθεραπεύτρια Οργασμός, αξίζει; δυσκολίες συμβουλευτική διαταραχή Ακρόπολη κενό φοβίες εγκατάλειψη άγχος κρίσεις ανορεξία κέντρο σχέσεις μετρό ψυχοθεραπεία προσέγγιση ψυχολόγοι νευρική κατάθλιψη προβλήματα αυτοεκτίμηση θανάτου ψυχολόγος αναλυτική συμπεριφοράς ραντεβού αυτοπραγμάτωση φόβος γονέων αναπτυξιακή ψυχολογία ψυχοθεραπείας συνεδρίες ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπευτής φαντασιώσεις γνωσιακή Αθήνα διάσχιση βουλιμία πανικού χαμηλή αυτογνωσία συναισθήματα διάχυτη

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2019-07-16 13:32:09