Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας

Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, μου αξίζει; νευρική αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεία αυτογνωσία ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας φόβος προβλήματα διάσχιση γονέων ραντεβού συμπεριφοράς διάχυτη ψυχοθεραπεύτρια θανάτου εγκατάλειψη Ακρόπολη συνεδρίες αυτοπραγμάτωση ανορεξία ψυχολόγοι συναισθήματα ψυχολογία αναπτυξιακή μετρό χαμηλή κενό διαταραχή κατάθλιψη αναλυτική Αθήνα άγχος γνωσιακή πανικού συμβουλευτική σχέσεις κρίσεις φοβίες ψυχολόγος φαντασιώσεις προσέγγιση κέντρο δυσκολίες βουλιμία

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, μου αξίζει; ψυχοθεραπευτής εγκατάλειψη αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας κρίσεις νευρική συμπεριφοράς άγχος Αθήνα κενό ψυχολόγος προβλήματα ανορεξία θανάτου αυτογνωσία αναλυτική συναισθήματα ραντεβού πανικού ψυχολόγοι διάσχιση φοβίες προσέγγιση βουλιμία δυσκολίες Ακρόπολη χαμηλή διάχυτη συνεδρίες γνωσιακή συμβουλευτική αναπτυξιακή σχέσεις φαντασιώσεις μετρό ψυχολογία γονέων ψυχοθεραπεία φόβος ψυχοθεραπεύτρια αυτοπραγμάτωση κατάθλιψη διαταραχή κέντροΟργασμός, μου αξίζει; αυτοπραγμάτωση δυσκολίες ψυχολόγοι προβλήματα φοβίες κατάθλιψη μετρό νευρική αναπτυξιακή διάσχιση άγχος ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεία διαταραχή πανικού φόβος συναισθήματα κενό ραντεβού ψυχοθεραπεύτρια γνωσιακή αναλυτική γονέων θανάτου ψυχοθεραπείας φαντασιώσεις συνεδρίες Αθήνα ανορεξία ψυχολογία συμβουλευτική εγκατάλειψη συμπεριφοράς προσέγγιση κέντρο αυτογνωσία σχέσεις αυτοεκτίμηση διάχυτη Ακρόπολη βουλιμία χαμηλή ψυχολόγος κρίσεις Οργασμός, μου αξίζει; συναισθήματα θανάτου κρίσεις διάχυτη άγχος φαντασιώσεις φοβίες ψυχολόγος αναλυτική ψυχολόγοι ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπείας κατάθλιψη Ακρόπολη γνωσιακή διαταραχή πανικού κενό αυτοπραγμάτωση γονέων χαμηλή Αθήνα αυτογνωσία συμπεριφοράς ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία αναπτυξιακή ψυχολογία συμβουλευτική προβλήματα φόβος εγκατάλειψη ραντεβού συνεδρίες αυτοεκτίμηση κέντρο ψυχοθεραπευτής δυσκολίες νευρική βουλιμία μετρό διάσχιση προσέγγιση σχέσεις Οργασμός, μου αξίζει; κατάθλιψη βουλιμία προσέγγιση κρίσεις χαμηλή φόβος ψυχολογία ψυχοθεραπεία γονέων συμβουλευτική συναισθήματα ραντεβού αυτοεκτίμηση πανικού άγχος Ακρόπολη νευρική φαντασιώσεις συμπεριφοράς διάχυτη κενό ανορεξία γνωσιακή διάσχιση ψυχολόγοι αυτοπραγμάτωση προβλήματα εγκατάλειψη αυτογνωσία διαταραχή κέντρο Αθήνα ψυχοθεραπείας ψυχοθεραπεύτρια δυσκολίες ψυχοθεραπευτής φοβίες αναπτυξιακή αναλυτική συνεδρίες ψυχολόγος σχέσεις μετρό θανάτου Οργασμός, μου αξίζει; βουλιμία διαταραχή αυτοεκτίμηση δυσκολίες κατάθλιψη ψυχοθεραπευτής συμπεριφοράς συνεδρίες εγκατάλειψη συμβουλευτική κέντρο αναπτυξιακή ψυχοθεραπεία κενό προσέγγιση ραντεβού ψυχολογία συναισθήματα διάσχιση ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια ανορεξία φαντασιώσεις Αθήνα νευρική γνωσιακή άγχος μετρό αυτογνωσία ψυχοθεραπείας φοβίες χαμηλή Ακρόπολη σχέσεις αναλυτική διάχυτη γονέων θανάτου προβλήματα ψυχολόγοι φόβος κρίσεις πανικού αυτοπραγμάτωση Οργασμός, μου αξίζει; συναισθήματα μετρό γονέων γνωσιακή προβλήματα συμπεριφοράς αυτοεκτίμηση κρίσεις εγκατάλειψη φαντασιώσεις κατάθλιψη ψυχοθεραπεία πανικού φοβίες αναλυτική άγχος αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπείας σχέσεις κενό Αθήνα φόβος θανάτου κέντρο Ακρόπολη διαταραχή διάχυτη ψυχολόγος νευρική χαμηλή αναπτυξιακή αυτογνωσία ψυχολόγοι δυσκολίες ανορεξία διάσχιση βουλιμία ραντεβού συνεδρίες ψυχοθεραπευτής συμβουλευτική προσέγγιση ψυχολογία

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-07-07 13:19:49