Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; διάσχιση συμβουλευτική φόβος ψυχολογία προβλήματα συνεδρίες ανορεξία Ακρόπολη φοβίες σχέσεις εγκατάλειψη νευρική αναπτυξιακή ψυχολόγοι πανικού διάχυτη αυτοεκτίμηση αυτογνωσία άγχος κέντρο συμπεριφοράς δυσκολίες γνωσιακή θανάτου χαμηλή ψυχοθεραπευτής Αθήνα κρίσεις αναλυτική ψυχοθεραπεία συναισθήματα γονέων ψυχολόγος διαταραχή ραντεβού βουλιμία προσέγγιση κενό μετρό ψυχοθεραπεύτρια φαντασιώσεις κατάθλιψη ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; διαταραχή άγχος φόβος αυτογνωσία δυσκολίες συμπεριφοράς συμβουλευτική Ακρόπολη σχέσεις πανικού αναλυτική διάσχιση χαμηλή ψυχολόγοι εγκατάλειψη κενό αυτοεκτίμηση βουλιμία φοβίες γνωσιακή αυτοπραγμάτωση γονέων προβλήματα κατάθλιψη ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας νευρική φαντασιώσεις συναισθήματα κέντρο ανορεξία μετρό ψυχοθεραπεύτρια αναπτυξιακή Αθήνα ραντεβού κρίσεις ψυχολογία ψυχολόγος ψυχοθεραπεία συνεδρίες προσέγγιση διάχυτη θανάτουΟργασμός, αξίζει; βουλιμία κέντρο διάσχιση χαμηλή αναλυτική ψυχοθεραπευτής συναισθήματα πανικού διάχυτη δυσκολίες αυτοεκτίμηση αναπτυξιακή κρίσεις αυτογνωσία ψυχοθεραπείας κατάθλιψη Αθήνα συμπεριφοράς κενό ψυχολογία άγχος γνωσιακή ανορεξία ψυχολόγοι συνεδρίες διαταραχή προσέγγιση ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική προβλήματα φαντασιώσεις φόβος αυτοπραγμάτωση νευρική γονέων εγκατάλειψη ψυχοθεραπεία σχέσεις φοβίες θανάτου ψυχολόγος Ακρόπολη ραντεβού μετρό Οργασμός, αξίζει; αναπτυξιακή ψυχοθεραπείας ανορεξία ραντεβού διαταραχή ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής Αθήνα αυτοεκτίμηση σχέσεις χαμηλή εγκατάλειψη πανικού ψυχοθεραπεία συνεδρίες προβλήματα αυτοπραγμάτωση φαντασιώσεις θανάτου συναισθήματα προσέγγιση νευρική Ακρόπολη αυτογνωσία ψυχολόγοι γνωσιακή κρίσεις άγχος μετρό κατάθλιψη κέντρο φοβίες κενό φόβος γονέων δυσκολίες διάσχιση συμβουλευτική ψυχολογία βουλιμία αναλυτική συμπεριφοράς ψυχοθεραπεύτρια διάχυτη Οργασμός, αξίζει; ραντεβού φοβίες διαταραχή χαμηλή κενό ψυχολόγος μετρό αναλυτική ψυχολόγοι Ακρόπολη φαντασιώσεις γνωσιακή πανικού συνεδρίες αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας συναισθήματα άγχος συμβουλευτική κατάθλιψη βουλιμία κέντρο αυτογνωσία σχέσεις διάχυτη προσέγγιση προβλήματα Αθήνα ανορεξία ψυχοθεραπεύτρια εγκατάλειψη αυτοπραγμάτωση θανάτου ψυχολογία δυσκολίες φόβος ψυχοθεραπευτής διάσχιση νευρική ψυχοθεραπεία γονέων αναπτυξιακή συμπεριφοράς κρίσεις Οργασμός, αξίζει; βουλιμία προσέγγιση συμπεριφοράς εγκατάλειψη προβλήματα ανορεξία γνωσιακή αναπτυξιακή άγχος αναλυτική ψυχοθεραπείας συνεδρίες διάσχιση κέντρο σχέσεις πανικού δυσκολίες συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια διάχυτη ψυχολογία Αθήνα φαντασιώσεις ψυχοθεραπευτής αυτοπραγμάτωση ψυχολόγος ψυχολόγοι αυτογνωσία χαμηλή ραντεβού συναισθήματα κενό διαταραχή νευρική γονέων μετρό αυτοεκτίμηση Ακρόπολη ψυχοθεραπεία κρίσεις κατάθλιψη φοβίες φόβος θανάτου

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2022-10-01 10:02:33
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar