Οργασμός, μου αξίζει;

Οργασμός, αξίζει; ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπείας ψυχολογία προσέγγιση αυτοεκτίμηση ψυχολόγοι φόβος ψυχοθεραπεύτρια συνεδρίες ανορεξία διάσχιση ραντεβού κρίσεις ψυχοθεραπεία δυσκολίες γνωσιακή ψυχολόγος αναλυτική φαντασιώσεις σχέσεις διαταραχή αναπτυξιακή βουλιμία αυτογνωσία συμπεριφοράς συμβουλευτική κατάθλιψη χαμηλή κέντρο γονέων Ακρόπολη διάχυτη συναισθήματα Αθήνα πανικού κενό φοβίες αυτοπραγμάτωση μετρό άγχος θανάτου εγκατάλειψη προβλήματα νευρική

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/Orgasm-couple-in-orgasm.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Ο οργασμός είναι η σεξουαλική κορύφωση μετά την διέγερση και για τους άντρες είναι δεδομένος, αν όχι τότε μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη σχέση και στην αυτοπεποίθηση του άντρα.

Ο οργασμός για τις γυναίκες δεν είναι δεδομένος, μάλιστα κοινωνικά παλιότερα τουλάχιστον δεν ενδιέφερε  κανέναν αν η γυναίκα  έρχεται σε οργασμό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν θα έχουν ποτέ οργασμό είτε λόγω ανατομίας είτε λόγω κάποιου προβλήματος και τείνουν να βάζουν οι ίδιες την ταμπέλα στον εαυτό τους.

Άλλες έχουν οργασμό με αυτό-ικανοποίηση χωρίς την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους.

Γιατί τελικά είναι τόσο δύσκολος ο οργασμός;

 

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ο οργασμός εξαρτάται από την ψυχική μας υγεία. Σε οργασμό μπορεί να έρθει μια γυναίκα είτε με την επαφή είτε και με την φαντασίωση. Για να μπορέσει μια γυναίκα να έρθει σε οργασμό δεν αρκεί μόνο ο ερεθισμός στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αλλά και η ψυχική συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό κάθε γυναίκα να νιώθει ότι της αξίζει η ηδονή και η ευχαρίστηση, να αγαπάει το σώμα της και να είναι άνετη με αυτό, να μην περιορίζει το μυαλό της με ξεπερασμένες αντιλήψεις και να αποδέχεται τον εαυτό της.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, η προκλητική γυναίκα που πολλοί θα την πειράξουν στον δρόμο δεν σημαίνει ότι ευχαριστιέται το σεξ επειδή το προκαλεί.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί παράμετροι που επηρεάζουν αρνητικά την γυναίκα να έχει οργασμό.οργασμός

Καταρχήν οι περισσότερες θεωρούν ότι οι άλλες γυναίκες έχουν οργασμό και οι ίδιες όχι , επομένως ντρέπονται να μιλήσει γι αυτό και το φέρουν σαν προσωπική μειονεξία.

Πολλές γυναίκες δεν το θεωρούν πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν την αιτία της μη σεξουαλικής ικανοποίησης, ενώ ένας άντρας που έχει πρόβλημα στην εκσπερμάτωση ή στην στύση θα πάει σε θεραπευτή πολύ πιο εύκολα.

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, η δεν ασχολούνται με αυτό.

Κάποιες έχουν μάθει να είναι ικανοποιημένες με λίγα, ή με την ικανοποίηση του συντρόφου τους μόνο και δεν θεωρούν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο.

Πολλές γυναίκες προκειμένου να μην χάσουν τον σύντροφό τους έχουν υποτακτική στάση και δεν εκφράζουν τις ανάγκες τους.

Όσες γυναίκες δεν αποδέχονται τον εαυτό τους, τους αρκεί η επιβεβαίωση η οποία έρχεται με την αντρική στύση και δεν προχωρούν παρακάτω.

Ένα άλλο πολύ συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες έχουν άγχος και την ώρα του σεξ το μυαλό τους δεν είναι εκεί. Επομένως δεν μπορούν να απολαύσουν την στιγμή και η απόλαυση δεν τους είναι ιδιαίτερα οικεία αλλά έχουν μάθει να κοπιάζουν και να κυνηγούν ένα στόχο και μετά έναν δεύτερο..

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη και ο έλεγχος καθώς το να έρθει η γυναίκα σε οργασμό μέσω της σεξουαλικής πράξης μπορεί να φαίνεται απειλητικό σε μια γυναίκα ενώ με αυνανισμό μόνη της έχει η ίδια τον έλεγχο και της είναι πιο εύκολο και ασφαλές.

Είναι σημαντικό λοιπόν όταν μια γυναίκα δεν έρχεται σε οργασμό να μπορεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να υπάρχει επικοινωνία.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει και να αγαπάει το σώμα της και να διεκδικεί την απόλαυση γιατί της αξίζει. Τα ταμπού πολλές φορές μας βοηθάνε να κρυβόμαστε, μπορεί να απολαμβάνουν κάποιες της σεξουαλική πράξη και χωρίς οργασμό όμως η κορύφωση ή αλλιώς «ολοκλήρωση» οδηγεί και στην ψυχική πληρότητα.

οργασμός

Οργασμός, αξίζει; αναπτυξιακή άγχος βουλιμία προσέγγιση πανικού ψυχοθεραπευτής φαντασιώσεις ανορεξία ψυχοθεραπείας κατάθλιψη ψυχολόγος εγκατάλειψη αυτογνωσία δυσκολίες αυτοπραγμάτωση κενό γονέων συμβουλευτική Ακρόπολη κρίσεις νευρική διαταραχή θανάτου συναισθήματα ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπεία φόβος προβλήματα αυτοεκτίμηση μετρό Αθήνα διάσχιση κέντρο ψυχολόγοι χαμηλή ραντεβού συνεδρίες γνωσιακή αναλυτική σχέσεις φοβίες συμπεριφοράς διάχυτη ψυχολογίαΟργασμός, αξίζει; αυτογνωσία δυσκολίες ραντεβού άγχος προσέγγιση κρίσεις διάσχιση κατάθλιψη αναλυτική αναπτυξιακή ψυχολόγοι γνωσιακή συναισθήματα βουλιμία προβλήματα ψυχοθεραπευτής συμπεριφοράς διαταραχή φαντασιώσεις χαμηλή πανικού ψυχολογία Ακρόπολη κέντρο νευρική ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπεία Αθήνα γονέων ψυχολόγος κενό φόβος συμβουλευτική συνεδρίες μετρό αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπείας αυτοπραγμάτωση θανάτου φοβίες ανορεξία διάχυτη σχέσεις εγκατάλειψη Οργασμός, αξίζει; συναισθήματα συμβουλευτική δυσκολίες φόβος θανάτου αναλυτική αυτοεκτίμηση διάσχιση προσέγγιση ψυχολόγοι νευρική φαντασιώσεις αυτοπραγμάτωση φοβίες ψυχοθεραπευτής γονέων ψυχολογία εγκατάλειψη Ακρόπολη αυτογνωσία χαμηλή γνωσιακή συμπεριφοράς πανικού ανορεξία ραντεβού κέντρο ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια κρίσεις άγχος ψυχοθεραπεία προβλήματα βουλιμία κενό διάχυτη ψυχοθεραπείας μετρό διαταραχή αναπτυξιακή σχέσεις συνεδρίες κατάθλιψη Αθήνα Οργασμός, αξίζει; Ακρόπολη πανικού εγκατάλειψη ψυχολόγος ανορεξία συμπεριφοράς σχέσεις φαντασιώσεις νευρική διαταραχή βουλιμία ψυχοθεραπείας φοβίες χαμηλή προσέγγιση γνωσιακή κέντρο συμβουλευτική φόβος ραντεβού Αθήνα αυτοεκτίμηση αναπτυξιακή ψυχοθεραπεία συνεδρίες άγχος συναισθήματα προβλήματα θανάτου κατάθλιψη ψυχολόγοι ψυχολογία αυτοπραγμάτωση δυσκολίες ψυχοθεραπευτής διάσχιση γονέων ψυχοθεραπεύτρια κενό αναλυτική μετρό κρίσεις αυτογνωσία διάχυτη Οργασμός, αξίζει; αυτοπραγμάτωση νευρική προσέγγιση Αθήνα γονέων διαταραχή συμπεριφοράς συμβουλευτική αναλυτική θανάτου ψυχολόγος αυτογνωσία αναπτυξιακή φόβος διάσχιση δυσκολίες άγχος πανικού ψυχολογία διάχυτη βουλιμία συνεδρίες σχέσεις ανορεξία κέντρο αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπεύτρια ψυχοθεραπευτής ψυχοθεραπεία μετρό κενό εγκατάλειψη κατάθλιψη Ακρόπολη φοβίες χαμηλή ψυχοθεραπείας γνωσιακή ψυχολόγοι συναισθήματα κρίσεις φαντασιώσεις προβλήματα ραντεβού

Τίτλος: Οργασμός, μου αξίζει;
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2021-01-18 09:02:23