Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα…

Φθινόπωρο, κεφάλια μέσα… άγχος Ακρόπολη σχέσεις συμπεριφοράς κενό φαντασιώσεις διάσχιση ανορεξία κατάθλιψη συνεδρίες αυτογνωσία ψυχολόγοι ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπεύτρια προβλήματα γνωσιακή διάχυτη αναπτυξιακή ψυχοθεραπείας αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπευτής γονέων πανικού δυσκολίες θανάτου αναλυτική συναισθήματα νευρική φόβος Αθήνα κρίσεις φοβίες βουλιμία ψυχολογία κέντρο διαταραχή αυτοπραγμάτωση ραντεβού χαμηλή προσέγγιση μετρό ψυχολόγος εγκατάλειψη συμβουλευτική

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/09/no_way_signP10126691.jpg
[Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ]

Τον Αύγουστο πήραμε την βαλίτσα μας, φορέσαμε το χαμόγελο μας και κλείσαμε την πόρτα του σπιτιού αφήνοντας πίσω λογαριασμούς, προβλήματα και σκοτούρες με σκοπό να ζήσουμε λίγες μέρες απόλαυσης και ξενοιασιάς.

Και καλά κάναμε… όμως τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που αφήσαμε αλλά και τα νέα προβλήματα που προκύπτουν, με την σκέψη μας ακόμα στην ξαπλώστρα και στα ταβερνάκια με τους φίλους.

Ο Σεπτέμβρης πάντα ήταν δύσκολος μήνας αλλά και η εποχή, οι κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μαζί με όλο αυτό το βαρύ κλίμα, δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για αγχώδεις διαταραχές, φοβίες και κρίσεις.

Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα…

Πλέον η ατάκα “την υγεία μας να έχουμε” φαίνεται ειρωνική και η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα απειλούν την ψυχική και κατεπέκταση σωματική μας υγεία. Σίγουρα περνάμε κρίση σε όλα τα επίπεδα και είναι λογικό να αγγίζει τον καθένα μας άμεσα και έμμεσα. Το άγχος, οι ατελείωτες συζητήσεις και το αναμάσημα των αρνητικών καταστάσεων μαζί με την γκρίνια δεν νομίζω ότι βοηθούν να αντιμετωπίσει κανείς τα προβλήματα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναμασούν την ματαιότητα, την απαισιοδοξία, τον τρόμο και την ακινησία μέσα στην ρουφήχτρα των προβλημάτων. Το μυαλό μας συναντά αδιέξοδο και αντί να στρεφόμαστε προς τον ορίζοντα των λύσεων περιμένουμε καρτερικά τα νέα μέτρα και παίζουμε κορόνα γράμματα την ανεργία μας. Κανένας πλέον δεν είναι σε θέση να μιλάει εκ του ασφαλούς και ναι, δεν αντιλέγω υπάρχουν ρεαλιστικά προβλήματα και προβλήματα επιβίωσης. Όμως ο ακίνητος δρομέας το μόνο που καταφέρνει είναι να μένει στο ίδιο μέρος.

Και τι να κάνουμε;

Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα…

Δημιουργικότητα, φαντασία, προσαρμοστικότητα και αισιοδοξία είναι για μένα η μυστική συνταγή. Όταν όλα είναι ρευστά και αβέβαια ο φόβος και η παλινδρόμηση της συμπεριφοράς μας δεν βοηθάει, ίσως πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε και πολλά, εξάλλου στη φύση επιβιώνει όποιος προσαρμόζεται. Προσαρμογή δεν σημαίνει αποδέχομαι μίζερα ότι μου δίνουν και στριμώχνομαι σε αυτό αλλά δοκιμάζω νέες λύσεις και επιλογές.

Είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από το άρρωστο κλίμα της εποχής μας ως μονάδες, όταν σαν χώρα μπροστά σε ένα αδιέξοδο μένουμε εκεί και ψάχνουμε για αποθέματα αντί να αναζητούμε λύσεις, να δημιουργούμε νέους δρόμους, να προσαρμοζόμαστε και να παράγουμε. Ως μέλη όμως του ευρύτερου συστήματος – κοινωνικού συνόλου ας σκεφτούμε πιο αισιόδοξα και ας προσπαθήσουμε σαν μονάδες να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης μήπως και επηρεάσουμε και το ευρύτερο σύστημα.Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα…

Και ας μην ξεχνάμε ότι και μέσα στην ρουτίνα μας χρειαζόμαστε στιγμές απόλαυσης και ξενοιασιάς χωρίς απαραίτητα να κοστίζουν, γι αυτό και στην καρτέλα δραστηριότητες θα βρίσκετε εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες με χαμηλό κόστος ή δωρεάν που αναζητώ και γω για να ξεφύγω απο την καθημερινότητα αλλά και για να σας προτείνω . Η καρτέλα δραστηριότητες δεν είναι διαφημιστική αλλά περιέχει προτάσεις διασκέδασης για αυτό μπορείτε να προτείνετε κι εσείς οικονομικές ή δωρεάν λύσεις διασκέδασης στέλνoντας μου email μέσα απο την επικοινωνία.

Φθινόπωρο, κεφάλια μέσα… ψυχοθεραπεύτρια εγκατάλειψη συμπεριφοράς διάχυτη συναισθήματα άγχος κέντρο φοβίες ψυχοθεραπεία Αθήνα ψυχολογία προβλήματα ραντεβού κρίσεις ψυχοθεραπείας αυτοεκτίμηση σχέσεις ψυχοθεραπευτής αυτοπραγμάτωση φόβος συνεδρίες πανικού προσέγγιση κενό γονέων θανάτου δυσκολίες αυτογνωσία φαντασιώσεις ανορεξία ψυχολόγοι Ακρόπολη ψυχολόγος κατάθλιψη μετρό γνωσιακή χαμηλή βουλιμία διαταραχή διάσχιση αναλυτική συμβουλευτική νευρική αναπτυξιακήΦθινόπωρο, κεφάλια μέσα… κρίσεις θανάτου φοβίες πανικού γονέων αυτοεκτίμηση ψυχολογία προσέγγιση ψυχολόγοι κέντρο διάσχιση εγκατάλειψη ραντεβού ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπεύτρια κενό φόβος συνεδρίες άγχος φαντασιώσεις σχέσεις γνωσιακή βουλιμία δυσκολίες Ακρόπολη συμβουλευτική χαμηλή αναλυτική αυτογνωσία συμπεριφοράς αυτοπραγμάτωση μετρό Αθήνα ψυχολόγος προβλήματα κατάθλιψη ψυχοθεραπευτής διάχυτη νευρική διαταραχή αναπτυξιακή ψυχοθεραπείας ανορεξία συναισθήματα Φθινόπωρο, κεφάλια μέσα… πανικού αναπτυξιακή φόβος αυτοπραγμάτωση μετρό εγκατάλειψη κέντρο γονέων ψυχοθεραπευτής διαταραχή νευρική αναλυτική ανορεξία φαντασιώσεις σχέσεις συνεδρίες ψυχοθεραπεύτρια Αθήνα διάσχιση κατάθλιψη ψυχοθεραπεία Ακρόπολη προσέγγιση ψυχολόγοι συναισθήματα βουλιμία διάχυτη ψυχολογία συμπεριφοράς χαμηλή άγχος γνωσιακή προβλήματα αυτογνωσία κρίσεις θανάτου ψυχοθεραπείας δυσκολίες αυτοεκτίμηση ψυχολόγος κενό φοβίες ραντεβού συμβουλευτική Φθινόπωρο, κεφάλια μέσα… αναπτυξιακή κενό συνεδρίες αυτοπραγμάτωση συναισθήματα αυτογνωσία αναλυτική άγχος διάχυτη ανορεξία συμπεριφοράς χαμηλή κατάθλιψη σχέσεις διαταραχή ψυχολογία Αθήνα κέντρο ψυχολόγος εγκατάλειψη δυσκολίες φοβίες μετρό προσέγγιση ψυχοθεραπεία γονέων φαντασιώσεις ραντεβού θανάτου διάσχιση ψυχοθεραπείας συμβουλευτική κρίσεις ψυχοθεραπευτής Ακρόπολη ψυχοθεραπεύτρια φόβος γνωσιακή πανικού αυτοεκτίμηση προβλήματα βουλιμία ψυχολόγοι νευρική

Τίτλος: Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα…
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-04-10 13:21:15
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar