Ατομική Ψυχοθεραπεία

Ατομική Ψυχοθεραπεία αναπτυξιακή φόβος σχέσεις εγκατάλειψη κρίσεις μετρό διάχυτη ψυχολογία φοβίες συμπεριφοράς Αθήνα ψυχολόγοι προσέγγιση Ακρόπολη ψυχοθεραπείας πανικού δυσκολίες αυτοπραγμάτωση νευρική αναλυτική βουλιμία χαμηλή προβλήματα άγχος κέντρο διαταραχή γνωσιακή διάσχιση αυτοεκτίμηση ψυχοθεραπευτής συμβουλευτική φαντασιώσεις συναισθήματα ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγος ψυχοθεραπεία κατάθλιψη συνεδρίες θανάτου κενό ανορεξία αυτογνωσία γονέων ραντεβού

https://psycho-logia.gr/wp-content/uploads/2011/04/imagjles.jpg
[Κατηγορίες: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ]

ατομική ψυχοθεραπείαΗ ψυχοθεραπεία ξεκινάει με την γνωριμία θεραπευτή – θεραπευόμενου, την ενημέρωση του θεραπευόμενου για την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, τον τρόπο προσέγγισης πάνω στην οποία έχει εκπαιδευτεί ο θεραπευτής και το «συμβόλαιο» που καθορίζει τα όρια (απόρρητο, πληρωμή, ώρα και διάρκεια της συνεδρίας και άλλα) και τους όρους της θεραπείας (υποχρεώσεις και δικαιώματα και των δύο πλευρών). Στις επόμενες συνεδρίες ο θεραπευτής παίρνει ιστορικό,  χορηγεί ερωτηματολόγιο -εργαλείο που βοηθά την εξέλιξη της θεραπείας δίνοντας τα πρώτα ερωτηματικά για την αυτογνωσία του θεραπευόμενου και ακολουθούν τεχνικές ανάλογα την θεραπευτική προσέγγιση. Πέρα από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται επικουρικά, καθώς δεν είναι πανάκεια, χρησιμοποιείται η συζήτηση προκειμένου ο θεραπευόμενος να προβεί σε αυτοαποκάλυψη, αυτογνωσία και να εκφράσει βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις ώστε να οδηγηθεί στην εσωτερική πραγμάτωση και την ψυχική ισορροπία. Επίσης ο θεραπευόμενος καλείται να κάνει κάποιες ασκήσεις μεταξύ των συνεδριών, είτε γραπτές είτε πρακτικές, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή του, την εκπαίδευση σε κάποιες δεξιότητες αλλά και την γενίκευση και εφαρμογή αυτών που μαθαίνει στην θεραπεία. Βασικό συστατικό όμως της θεραπείας είναι η δόμηση της θεραπευτικής σχέσης χωρίς την οποία καμία τεχνική δεν έχει αποτέλεσμα.

Η διάρκεια της ψυχοθεραπείας καθορίζεται από το είδος του προβλήματος, την ικανότητα του θεραπευμένου να συμμετέχει ενεργά στην θεραπεία και την θεωρητική κατάρτιση του θεραπευτή. Ένας ενδεικτικός αριθμός συνεδριών με γνωσιακή – αναλυτική προσέγγιση διαρκεί 16-24 συνεδρίες βασιζόμενη όμως στο Αγγλικό σύστημα με σκοπό την άμεση ανακούφιση σε σύντομο διάστημα. Ωστόσο μια ολοκληρωμένη θεραπεία περνάει πολλά επίπεδα  μετά την ανακούφιση του συμπτώματος, δουλεύονται πιο δομικά θέματα εαυτού -αυτογνωσίας με σκοπό όχι απλά την ανακούφιση αλλά και την πραγμάτωση του ατόμου.  Ανάλογα το αίτημα-σύμπτωμα οι συναντήσεις συνήθως γίνονται 1 φορά την εβδομάδα και διαρκούν περίπου 50 λεπτά.  Η συχνότητα και η διάρκεια της θεραπείας  είναι κάτι που ορίζεται μέσα στην θεραπεία και απο τα δύο μέλη αυτής όπως και η ώρα και μέρα της προγραμματισμένης συνεδρίας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσει ο κόσμος ότι ο ψυχολόγος δεν δίνει μαγικές λύσεις ούτε αποφασίζει για τον θεραπευόμενο αλλά τον εκπαιδεύει ώστε να μάθει μόνος του να παίρνει σημαντικές αποφάσεις.

Πολλοί θεραπευόμενοι νιώθουν ματαίωση επειδή στην δεύτερη ή τρίτη συνεδρία δεν έχουν λυθεί τα προβλήματά τους ή δεν έχουν πάρει συμβουλές. Για να επιτευχθεί η αλλαγή, χρειάζεται την συνεργασία θεραπευτή – θεραπευόμενου, αλλά εξαρτάται και από το είδος του ψυχολογικού προβλήματος και από το πόσο έτοιμος είναι ο θεραπευόμενος για να αλλάξει, καθώς όλοι οι άνθρωποι αντιστεκόμαστε στην αλλαγή.

Σε περίπτωση που ο θεραπευτής διαγνώσει ότι ο θεραπευόμενος χρήζει παράλληλης φαρμακευτικής υποστήριξης συνεργάζεται με ψυχίατρο και κατόπιν συνεννόησης των ειδικών γίνεται παράλληλη ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.

Ο στόχος της θεραπείας δεν είναι να αλλάξει τον άνθρωπο αλλά να τον βοηθήσει να φέρει στην επιφάνεια την δική του εσωτερική φωνή και να ανακαλύψει τον εαυτό του.  Θα λέγαμε μάλιστα οτι η φράση “γίνε αυτό που είσαι” περιγράφει αρκετά τον στόχο, ”αυτό που είσαι” όμως είναι οι δικές σου επιλογές, επιθυμίες και ανάγκες. Η ολοκλήρωση της θεραπείας είναι ο βασικός στόχος του σωστού επαγγελματία, η θεραπεία που συνεχίζει χωρίς στόχους αλλά λειτουργεί σαν πατερίτσα για τον θεραπευτή είναι αντίθετη με την δεοντολογία.

Η θεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία και όχι μια απλή κουβέντα που ο θεραπευόμενος θα μιλήσει, θα εκτονωθεί και φύγει, αυτό είναι ένα κομμάτι της όχι όμως όλη η θεραπεία, σε περίπτωση που ο θεραπευόμενος δεν σέβεται την διαδικασία ή αποφεύγει να δουλέψει θέματα που προτείνει ο θεραπευτής και αφού έχει συζητηθεί απο τον θεραπευτή, τότε ο θεραπευτής μπορεί να σταματήσει την διαδικασία όπως και σε περίπτωση που ο θεραπευόμενος σπάει συνεχώς τα όρια της θεραπείας.

Πολιτική Ακυρώσεων

Οι ακυρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα με την προγραμματισμένη συνεδρία χρεώνονται, όταν δεν συντρέχει κάποιος ιατρικός, επαγγελματικός ή άλλος σοβαρός λόγος. Αλλαγή ημέρας ή ώρας της συνεδρίας πραγματοποιείται τουλάχιστον μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρία. Η χρέωση λόγω ακύρωσης την ίδια μέρα χωρίς σοβαρό λόγο έχουν ως σκοπό να προστατεύσουν την διαδικασία της θεραπείας.

Ατομική Ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπείας διάσχιση ραντεβού αυτογνωσία θανάτου χαμηλή αναλυτική προσέγγιση δυσκολίες γονέων αυτοεκτίμηση κενό σχέσεις ψυχοθεραπεία προβλήματα Αθήνα βουλιμία αυτοπραγμάτωση κέντρο γνωσιακή ψυχοθεραπευτής πανικού συνεδρίες ανορεξία συμβουλευτική μετρό ψυχοθεραπεύτρια φοβίες συναισθήματα ψυχολόγοι ψυχολογία κρίσεις διαταραχή κατάθλιψη συμπεριφοράς άγχος νευρική εγκατάλειψη φόβος ψυχολόγος διάχυτη Ακρόπολη αναπτυξιακή φαντασιώσειςΑτομική Ψυχοθεραπεία Ακρόπολη κατάθλιψη ψυχολόγοι θανάτου ψυχοθεραπευτής συμπεριφοράς εγκατάλειψη Αθήνα πανικού μετρό διάσχιση γνωσιακή προσέγγιση κρίσεις συναισθήματα σχέσεις αυτοεκτίμηση αναλυτική ψυχοθεραπεία αυτογνωσία διαταραχή ψυχολογία άγχος ανορεξία ψυχοθεραπεύτρια συμβουλευτική χαμηλή δυσκολίες γονέων φοβίες κενό ραντεβού φόβος ψυχολόγος συνεδρίες βουλιμία αυτοπραγμάτωση νευρική κέντρο αναπτυξιακή διάχυτη ψυχοθεραπείας προβλήματα φαντασιώσεις Ατομική Ψυχοθεραπεία γονέων αναπτυξιακή πανικού κρίσεις νευρική άγχος προβλήματα αυτογνωσία συμπεριφοράς ψυχοθεραπευτής κέντρο κατάθλιψη γνωσιακή φοβίες διάσχιση συμβουλευτική ψυχολόγοι αυτοπραγμάτωση ψυχολογία συναισθήματα ραντεβού ψυχοθεραπεία ψυχοθεραπεύτρια κενό δυσκολίες προσέγγιση αυτοεκτίμηση θανάτου αναλυτική ψυχοθεραπείας ψυχολόγος φαντασιώσεις χαμηλή εγκατάλειψη συνεδρίες μετρό Αθήνα διαταραχή φόβος Ακρόπολη ανορεξία βουλιμία διάχυτη σχέσεις Ατομική Ψυχοθεραπεία αυτοπραγμάτωση ψυχοθεραπεία κρίσεις αναλυτική ψυχολογία θανάτου άγχος κατάθλιψη ανορεξία Αθήνα διάχυτη ψυχοθεραπευτής νευρική κενό ψυχολόγοι συναισθήματα εγκατάλειψη αναπτυξιακή φοβίες συνεδρίες σχέσεις προβλήματα συμπεριφοράς αυτογνωσία ψυχοθεραπείας φαντασιώσεις κέντρο αυτοεκτίμηση δυσκολίες γονέων ραντεβού μετρό βουλιμία χαμηλή συμβουλευτική προσέγγιση Ακρόπολη φόβος διαταραχή πανικού ψυχοθεραπεύτρια διάσχιση γνωσιακή ψυχολόγος Ατομική Ψυχοθεραπεία αυτογνωσία πανικού ψυχολόγοι κατάθλιψη ψυχοθεραπεία χαμηλή ανορεξία βουλιμία φοβίες προβλήματα διαταραχή γνωσιακή κέντρο ψυχολογία κενό Ακρόπολη αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια γονέων διάχυτη διάσχιση Αθήνα εγκατάλειψη φαντασιώσεις κρίσεις συμβουλευτική αναπτυξιακή νευρική δυσκολίες συμπεριφοράς συναισθήματα σχέσεις άγχος ψυχοθεραπείας ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής συνεδρίες προσέγγιση αυτοπραγμάτωση μετρό αυτοεκτίμηση φόβος ραντεβού θανάτου

Τίτλος: Ατομική Ψυχοθεραπεία
Σύνδεσμος:
Αναρτήθηκε:
Τελευταία τροποποίηση: 2024-04-17 13:20:48
Νέα Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας
This is default text for notification bar